foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO, kas uzdzen zosādu: lācis seko pa pēdām 12 gadus vecam skolniekam
Zēns mierīgi devās atpakaļ pie radiniekiem, kamēr viņam pa pēdām sekoja lācis.
Pasaulē
2020. gada 26. maijs, 06:44

VIDEO, kas uzdzen zosādu: lācis seko pa pēdām 12 gadus vecam skolniekam

Jauns.lv

Piedzīvojot ko tādu, pat pieaugušajiem sastingst asinis, bet šī zēna drosmi un mieru var tikai apskaust.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video nofilmēta bīstama tikšanās, kas notika Trento provincē Itālijā. Ģimene bija devusies kopīgā atpūtā, lai aplūkotu Dolomītu Alpu kalnu grēdas skaistumu. 12 gadus vecais skolnieks devās izpētīt apkārtni un par vairākiem metriem attālinājās no saviem radiniekiem, kad pēkšņi no koku un krūmu aizsega parādījās lācis.

foto: Ekrānuzņēmums
Zēns mierīgi devās atpakaļ pie radiniekiem, kamēr viņam pa pēdām sekoja lācis.

Zēna tuvinieki stāstīja, ka viņu acu priekšā bija novērojams biedējošs skats, kurā savvaļas plēsoņa nolēma izsekot negaidīto viesi. Tomēr mazais varonis, attālinoties no lāča, bija ļoti mierīgs un akurāts. Viņš piesardzīgi nāca lejā no kalna un atgriezās pie tuviniekiem, neveicos pēkšņas kustības. Drīz vien dzīvnieks par viņu zaudēja interesi un devās tālāk savās gaitās.

Zēna tēvocis pastāstīja, ka viņš lasījis daudz grāmatu par savvaļas dzīvi un zina, kā izturēties, satiekoties ar tās iemītniekiem, raksta "La Stampa". Skolnieks sapņo par piedzīvojumiem un atklājumiem un bija ļoti priecīgs, ka sastapa lāci. Ar priecīgu smaidu bezbailīgais varonis atkārtoja, ka noslēpums ir tajā, ka nav ķepaini sabiedējis un neskatījās dzīvniekam acīs, tāpēc viņš sapratis, ka cilvēks nav viņa ienaidnieks.

"Tā bija skaistākā diena manā dzīvē. Piepildījās mans lielākais sapnis. Manai mammai tas, protams, bija murgs, bet es par šādu tikšanos ļoti cerēju. Kad ieraudzīju, ka krūmos parādās lācis, es biju ļoti satraukts, bet tajā pašā laikā arī patiesi laimīgs," stāsta skolnieks.

Tēmas