foto: AFP/Scanpix
Tramps aizliedz ieceļošanu no Covid-19 plosītās Brazīlijas
Mediķis Brazīlijā pārbauda sievieti.
Pasaulē
2020. gada 25. maijs, 07:46

Tramps aizliedz ieceļošanu no Covid-19 plosītās Brazīlijas

Jauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien apturējis ieceļošanu no Brazīlijas, kas kļuvusi par vienu no jaunā koronavīrusa vissmagāk skartajām valstīm, paziņojis Baltais nams.

Personām, kas nav ASV pilsoņi un pēdējo 14 dienu laikā bijušas Brazīlijā ieceļošana Savienotajās Valstīs netiks atļauta, pavēstīja Baltā nama preses sekretāre Keilija Makineja.

Tomēr aizliegums neattiecas uz kravu pārvadājumiem.

foto: AFP/Scanpix
Mediķis Brazīlijā pārbauda sievieti.

"Šodienas lēmums palīdzēs novērst, ka ārvalstu pilsoņi, kas pabijuši Brazīlijā, kļūst par papildus infekciju avotu mūsu valstī," teikts Makinejas izplatītajā paziņojumā.

Brazīlijā ar Covid-19 inficēto skaits pārsniedzis 360 000, un tā kļuvusi par otro pandēmijas vissmagāk skarto valsti aiz ASV. Brazīlijā reģistrēto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 22 000.

Brazīlija, reaģējot uz ASV lēmumu, norādījusi, ka tā esot normāla rīcība, kas iepriekš vērsta arī pret citām pandēmijas skartajām valstīm.

Arī pati Brazīlija pandēmijas dēļ liegusi ārvalstnieku ieceļošanu.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19