foto: REUTERS/SCANPIX
Austrālijas sekta pārdevusi balinātāju kā "brīnumzāles" pret Covid-19
2020. gada 13. maijs, 12:41

Austrālijas sekta pārdevusi balinātāju kā "brīnumzāles" pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Austrālijas zāļu regulators piespriedis prāvu naudassodu "dziedināšanas baznīcai", kas reklamējusi rūpniecisku balināšanas līdzekli kā zāles pret koronavīrusu.

"MMS Australia" ietilpst starptautiskajā baznīcu organizācijā, kas bija vērsusies pie ASV prezidenta Donalda Trampa, cenšoties reklamēt balinātāju kā zāles pret koronavīrusu.

Organizācijai piespriests 151 200 Austrālijas dolāru (91 000 eiro) liels naudassods par produktu tirgošanu, kas rada nopietnus riskus veselībai, trešdien pavēstīja Terapeitisko preču administrācija (TGA).

Regulators izdevis 12 brīdinājums par pārkāpumiem saistībā ar nelikumīgu "Brīnumainās minerālvielu piedevas" (MMS) reklamēšanu baznīcas tīmekļa vietnē.

Baznīca apgalvojusi, ka rūpniecisks balinātājs hlora dioksīds, ko tā pārdevusi kā MMS, ir "brīnumzāles" pret Covid-19, kā arī autismu, vēzi, diabētu un citām slimībām.

Baznīcas Austrālijas tīmekļa vietnē šis līdzeklis šobrīd vairs netiek piedāvāts.

TGA paziņojumā norādīja, ka tai ir bažas par kaitīgajām sekām, ko var radīt MMS uzņemšana.

Nav klīnisku un zinātnes pārstāvju apstiprinātu liecību, ka MMS var ārstēt slimības, trešdien brīdināja TGA, norādot, ka MMS lietošanas "rezultātā var rasties slikta dūša, vemšana, caureja un smaga dehidrācija, kas dažkārt var novest pie hospitalizācijas".