foto: Ekrānuzņēmums
Dēls dalās šokējošā stāstā par haosu Ekvadoras slimnīcā: tēvs gulējis starp līķiem, vēlāk viņa mirstīgās atliekas pazaudētas
Pasaulē
2020. gada 9. maijs, 11:59

Dēls dalās šokējošā stāstā par haosu Ekvadoras slimnīcā: tēvs gulējis starp līķiem, vēlāk viņa mirstīgās atliekas pazaudētas

Jauns.lv

Ekvadorietis Arturo Ramoss (24) vairāk nekā mēnesi pēc tēva nāves nezina, kur apglabāts viņa ķermenis. Sazinoties ar slimnīcu, konstatēts, ka tas ir pazaudēts, ziņo CNN.

Flavio Ramoss (55) ir viens no Covid-19 upuriem Gvajakilā, Ekvadorā. Dažu nedēļu laikā veselības aprūpes sistēma šajā – otrā lielākajā - Ekvadoras pilsētā pilnībā sabruka, nespējot tikt galā ar lielo pacientu skaitu, kas inficējušies ar Covid-19.

Kad tēvs sajuties ļoti slikti, Arturo viņu mēģinājis ievietot vairākās slimnīcās, bet visur atteikts. Visbeidzot, vienpadmitajā  - Gasmo Suras slimnīcā – viņš ticis uzņemts, diemžēl aprūpe nav bijusi teju nekāda. Pēdējās stundas tēvs pavadījis istabā kopā ar diviem citiem mirušajiem. Viens bijis ietīts melnā atkritumu maisā, bet otrs – vienkārši novietots uz grīdas. Dēls tēvu atstājis uz aptuveni 15 minūtēm, lai ātri aizskrietu pēc ēdiena, bet, kad atgriezies, Flavio jau bija miris. Pēdējās dzīves minūtes pie viņa nebija neviens no medicīnas personāla.

Tā kā ar to būtu par maz, vēlāk tēva ķermenis pazaudēts. Viņam ieteikts doties uz morgu un pašam mēģināt atpazīt tēva mirstīgas atliekas. Arturo piedzīvoto salīdzina ar elli. Morgs esot bijis pārbāzts, līķi – sakrauti viens otram virsū. Kopumā četras dienas viņš pārskatījis ap 250 līķu, bet tā arī tēvu nav atradis. Tagad ģimene pat nezinot, kur nolikt ziedus.

foto: Ekrānuzņēmums

Ekvadoras prezidenta Lenina Moreno kabinets publiski atvainojies par valdības slikto reakciju uz pandēmiju, norādot, ka veselības aizsardzības amatpersonas nav bijušas gatavas tādam uzliesmojumam ar tik lielu nāves gadījumu skaitu. Pēc oficiālajiem datiem Gvajakilas pilsētā martā un aprīlī no Covid-19 miruši 533 cilvēku. Tiesa, kopumā šajā periodā pilsētā nomiruši 12 350 cilvēku, kas ir sešas reizes vairāk nekā citus gadus. Tas liek izdarīt secinājumus, ka īstais ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir krietni lielāks nekā oficiālajos datos norādītais. Pēdējās nedēļas laikā šķietami situācija Gvajakilā ir uzlabojusies, inficēto un mirstošo skaitam sarūkot.