foto: EPA/Scanpix
Indijā alkohola pircējiem jāmaksā iespaidīgs "korona nodoklis"
2020. gada 5. maijs, 15:40

Indijā alkohola pircējiem jāmaksā iespaidīgs "korona nodoklis"

Jauns.lv

Indijas galvaspilsētas Ņūdeli varas iestādes nolēmušas pandēmijas laikā piemērot papildu nodokli alkoholam, ziņo CNN. Saskaņā ar rīkojumu, ko pirmdien izdevusi Ņūdeli valdība, alkohola mazumtirdzniecības cenai piemērots 70% liels nodoklis.

"Īpašais korona nodoklis" ieviests tāpēc, ka iedzīvotāji pirmdien rupji pārkāpuši sociālās distancēšanās pasākumus. Pēc 5 nedēļām atkal tikuši atvērti dzērienu veikali, un tajos novērota milzu drūzmēšanās. Daudzi cilvēki, gribēdami nopirkt grādīgos dzērienus, ārpus veikala izveidojuši rindu, bet nav ievērojuši ieteikto distanci.

Ļaudis Indijā drūzmējas pie atkal atvērtajiem alkohola veikaliem

Indijas galvaspilsētas Ņūdeli varas iestādes nolēmušas pandēmijas laikā piemērot papildu nodokli alkoholam, ziņo CNN. Saskaņā ar rīkojumu, ko pirmdien izdevusi ...

gallery icon
15

"Žēl, ka šodien vairākos veikalos sacelts tāds haoss," pirmdien uzrunā sacīja Ņūdeli valdības galvenais ministrs Arvinds Kejrivals. "Ja uzzināsim par distances pārkāpumiem un citu sociālo normu neievērošanu, mēs būsim spiesti attiecīgo teritoriju slēgt un atcelt mīkstinātos ierobežojumus."

Indijā dažādi ierobežojumi ir spēkā jau kopš 25.marta. Oficiāli šajā valstī tiek ziņots par 46 476 Covid-19 slimniekiem, bet miris 1 571 cilvēks.

Noteiktie ierobežojumi Indijā attiecas uz aptuveni 1,3 miljardiem cilvēku. Miljoniem trūcīgo Indijas iedzīvotāju Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi ir atstājuši bez darba un iedzinuši vēl lielākā trūkumā.

Covid-19 krīze Indijā pārtapusi humānā traģēdijā

gallery icon
27

Daudzi bijuši spiesti pamest pilsētas un doties atpakaļ uz saviem ciematiem, nereti mērojot ceļu kājām. Daži garajā ceļā miruši, bet citus dzimtajos ciematos sagaidījusi naidīga uzņemšana, cilvēkiem baidoties, ka viņi varētu būt slimi ar Covid-19.

Citi nabadzīgie savukārt izvēlējušies palikt pilsētās un mitinās antisanitāros apstākļos, kur vīruss var izplatīties ļoti strauji.