Pasaulē
2020. gada 20. aprīlis, 12:07

Satelīta FOTO. Venēcijas kuģu ceļi pirms un pandēmijas laikā

Jauns.lv

Itālijas centieni ierobežot koronavīrusa slimības izplatību likuši samazināt laivu satiksmi Venēcijas slavenajos ūdensceļos. Foto to iemūžinājis Eiropas Kosmosa aģentūras satelīts.

Itālijas valdība martā noteica striktus pārvietošanās ierobežojumus, tādējādi krasi samazinot arī Venēcijas ūdenstransporta kustību.

Šie attēli parāda vienu no Venēcijas slēgtās pilsētas efektiem. Pirmais attēls uzņemts 2020. gada 13. aprīlī, otrais - 2019. gada 19. aprīlī. Skaidri saskatāms, ka kuģu satiksme ir gandrīz pilnībā apstājusies.

Lielais kanāls salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir gandrīz tukšs. Divus lielus kruīza kuģus var redzēt 2019. gadā fotogrāfijā, uz rietumiem no pilsētas, savukārt šogad osta šķiet tukša.

Pēc Itālijas ziņu aģentūras ANSA datiem, Venēcijas ielas un kanāli Lieldienās palikuši gandrīz tukši – ielās un ūdensceļos patrulē tikai policisti.

Itālija karantīnas ēnā: skaistās Venēcijas tukšās ielas

gallery icon
29

Tikmēr gaisa piesārņojuma samazināšanās ir izraisījusi strauju gaisa piesārņojuma samazināšanos visā Eiropā, jo īpaši Romā un Po ielejā Itālijas ziemeļos.