foto: REUTERS/SCANPIX
Pandēmija mainījusi amerikāņu interneta lietošanas paradumus
Palielinājusies cilvēku interese gan par valstī, gan savā pilsētā vai ciematā notiekošo.
Pasaulē
2020. gada 17. aprīlis, 20:51

Pandēmija mainījusi amerikāņu interneta lietošanas paradumus

Jauns.lv / LETA

Koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi mainījuši amerikāņu interneta lietošanas paradumus - tāpat kā citur pasaulē, arī Savienotajās Valstīs tīmeklis ne tikai vairāk tiek izmantots attālinātam darbam, bet arī saziņai un izklaidei, secināts laikraksta "New York Times" (NYT) pētījumā.

To NYT žurnālisti veikuši pēc analītikas uzņēmumu "SimilarWeb" un "Apptopia" datiem par interneta un mobilo lietotņu izmantošanas statistiku.    

Būtiski pieaudzis datoru, bet sarucis viedtālruņu izmantojums, raksta NYT.

Slimi cilvēki, mirušo ķermeņi un nogurušas sejas - Ņujorkas ikdiena 2020.gada aprīlī

Ņujorka kļuvusi par Covid-19 visplašāk skarto vietu ASV. Līdz otrdienai Ņujorkā konstatēti vairāk nekā 108 tūkstoši saslimušo, 7 349 cilvēki ...

gallery icon
108

Tā kā publiskie pasākumi ir atcelti un samazinājusies socializēšanās klātienē,  strauji pieaudzis tādu straumēšanas vietņu kā "Netflix" un "YouTube" apmeklējums, kā arī saziņai ar draugiem un tuviniekiem vēl vairāk nekā agrāk tiek izmantots "Faceboook" un citi sociālie tīkli. Taču, ja līdz šim straumēšanas pakalpojumi un sociālā saziņa aizvien vairāk pārcēlās uz viedtelefoniem, tad tagad tendence ir pretēja - amerikāņiem atrodoties mājās, viņi šīm nodarbēm daudz vairāk izmanto datorus.

Acīmredzot epidēmija palielinājusi interesi par tuvākajā apkaimē notiekošo, jo strauju popularitātes kāpumu piedzīvojis sociālais tīkls "Nextdoor", kas paredzēts, lai varētu sazināties kaimiņi, secina laikraksts.

Uzcelta slimnīca Ņujorkas Centrālparkā

Covid-19 izplatības laikā Ņujorkas Centrālparkā uzcelta slimnīca.

gallery icon
13

Tāpat kā citur pasaulē, arī ASV skolēni mācībām izmanto "Google Classroom", savukārt pieaugušie darba apspriedēm - "Zoom", "Google Hangouts" un "Microsoft Teams".

Palielinājusies cilvēku interese gan par valstī, gan savā pilsētā vai ciematā notiekošo.  Nacionālo laikrakstu "New York Times" un "Washington Post" vietņu apmeklējums pēdējā mēneša laikā pieaudzis par pusi,  vēl straujāks bijis intereses kāpums par biznesa ziņu telekanāla CNBC vietni.  Cilvēki daudz vairāk apmeklējuši vietējo mediju vietnes.  Likumsakarīgi, ka būtiski sarucis sporta telekanāla vietnes ESPN apmeklējums, jo sporta dzīve ir paralizēta.

Masu kapi Covid-19 slimniekiem Harta salā

Covid-19 upuru skaitam pieaugot, droni uzņēmuši baisus skatus Ņujorkas pilsētas robežās - uz Harta salas tiek rakti masu kapi slimības upuriem.

gallery icon
17

Agrāk reti kurš ielūkojās federālā Slimību kontroles un profilakses centra vietnē, bet tagad tā piedzīvojusi īstu apmeklējuma bumu, jo tur iespējams uzzināt jaunāko informāciju par cīņu ar koronavīrusa pandēmiju ASV. Labi apmeklēta ir arī Džonsa Hopkinsa universitātes  vietne, kurā apkopota Covid-19 izplatības statistika.