foto: Ekrānuzņēmums
Medmāsām nācās vilkt mugurā maisus, lai kaut kā pasargātu sevi no inficēšanās ar Covid-19, taču tas neglāba
Medmāsas pozē atkritumu maisos, jo slimnīcām Lielbritānijā katastrofāli trūkst aizsardzības līdzekļu.
Pasaulē
2020. gada 10. aprīlis, 11:39

Medmāsām nācās vilkt mugurā maisus, lai kaut kā pasargātu sevi no inficēšanās ar Covid-19, taču tas neglāba

Jauns.lv

Trīs medmāsas no Harovas slimnīcas Lielbritānijā bija spiestas vilkt mugurā miskastes maisus, jo valstij trūkst individuālie aizsardzības līdzekļi. Izrādījās, ka polietilēna maisiņi, kas aizlīmēti ar līmlenti, ievērojami nesamazina inficēšanās iespējamību.

Pirms pāris nedēļām Nortvikas parka slimnīcas medmāsas kļuva par slavenībām, kad soctīklos nokļuva fotogrāfijas, kurās sievietes pozēja miskastes maisos, tā vietā, lai viņas būtu tērpušās profesionālos aizsardzības līdzekļos, kas šobrīd ir deficīts. Tas nebija kārtējais muļķīgais interneta izaicinājums.
Viņām nācās spert šādu soli, jo nebija citas izvēles. Stāsts jau sākotnēji nebija pozitīvs, taču situācija kļuvusi vēl saspringtāka. Nesen nodotās analīzes liecina, ka visām trim medmāsām ir pozitīvs koronavīrusa tests.

Pateicoties par ieguldīto darbu cīņā pret Covid-19, cilvēki Lielbritānijā aplaudē medicīnas personālam

gallery icon
29


Lai arī fotogrāfijās medmāsas smaida, patiesībā viņas bija pārbijušās. Sievietes publicēja šos kadrus tikai tāpēc, lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka slimnīcām katastrofāli trūkst sejas masku, halātu un cimdu. Kopš tā brīža situācija kļuvusi vēl smagāka, jo medicīnas aprūpes darbiniekiem tagad nākas ārstēt ne tikai pacientus, bet arī savus kolēģus, kuri inficējušies dēļ tā, ka trūkst individuālo aizsardzības līdzekļu, vēsta "Metro".

Tā ārkārtējo stāvokli Lielbritānijā ievēro londonieši

Lielbritānijas valdība pirmdien izsludinājusi trīs nedēļās ilgu ārkārtējo stāvokli nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un ...

gallery icon
31


Pašlaik Lielbritānijā ir apstiprināti 65 077 infekcijas gadījumi, bet  no Covid-19 miruši 7678 pacienti. Veselības ministrs Metjū Henkoks pavēstījis, ka Covid-19 atklāts 5,7% medicīnas darbiniekiem. Tomēr saskaņā ar Karaliskās mediķu kolēģijas aptauju, šis skaitlis var sasniegt 14,6%.