foto: AFP/Scanpix
Diviem cilvēkiem ASV izvirzītas apsūdzības terorismā pēc draudiem izplatīt koronavīrusu
2020. gada 9. aprīlis, 07:40

Diviem cilvēkiem ASV izvirzītas apsūdzības terorismā pēc draudiem izplatīt koronavīrusu

Jauns.lv / LETA

ASV Tieslietu ministrija trešdien izvirzīja diviem cilvēkiem apsūdzības federālos terorisma noziegumos par apgalvojumiem, ka viņi ar nodomu mēģinājuši izplatīt jauno koronavīrusu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Apsūdzības tika izvirzītas lietās Teksasas un Floridas štatos apmēram divas nedēļas pēc tam, kad ASV ģenerālprokurora vietnieks Džefrijs Rozens instruēja federālos prokurorus, ka viņi var apsūdzēt cilvēkus, kuri draud izplatīt koronavīrusu, terorisma noziegumos, jo Tieslietu ministrija uzskata Covid-19 par "bioloģisku ieroci".

"Draudi vai mēģinājums izmantot Covid-19 kā ieroci pret amerikāņiem netiks pieciesti," Rozens rakstīja memorandā ASV prokuroriem un visu Tieslietu ministrijas aģentūru, ieskaitot Federālo izmeklēšanas biroju (FIB), vadītājiem.

ASV vairāk nekā 40 000 cilvēkiem ir diagnosticēts jaunais koronavīruss, un varas iestādes ir ziņojušas par naida noziegumu un ar vīrusu saistītu krāpšanu skaita palielināšanos.

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 laikā 2020. gada pavasarī

Pilsētas, kas nekad neguļ - Ņujorkas - tukšās ielas un skvēri Covid-19 epidēmijas laikā

gallery icon
32

Viens no apsūdzētajiem ir 31 gadu vecs Floridas štata Sentpītersbergas pilsētas iedzīvotājs Džeimss Džamals Karijs, kurš 27.martā, kad viņš tika aizturēts par sadzīves vardarbību, uzklepoja policistam uz rokas un paziņoja: "Man ir korona." 

Kad Karijs pēc atbrīvošanas pret drošības naudu tika aizturēts vēlreiz, viņš pretojās, divreiz iespļāva policistei mutē un kliedza: "Man ir korona, un es to izplatu." Policija ieguva orderi Covid-19 testa veikšanai Karijam, un tas bija negatīvs.

Otrs apsūdzētais ir 39 gadus vecs Teksasas iedzīvotājs Čārlzs Peress, kurš sociālajā tīklā "Facebook" ierakstīja, ka esot kādam samaksājis, lai tas izplatītu koronavīrusu pārtikas veikalos Sanantonio pilsētā. FIB izmeklēja šo lietu un konstatēja, ka draudi bijuši nepatiesi un neviens nav mēģinājis izplatīt koronavīrusu veikalos.

Abi apsūdzētie trešdien atradās federālā apcietinājumā.  

Uzcelta slimnīca Ņujorkas Centrālparkā

Covid-19 izplatības laikā Ņujorkas Centrālparkā uzcelta slimnīca.

gallery icon
13
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās