foto: REUTERS/SCANPIX
FOTO: apceļo pasauli caur bildēm un aplūko, kā pandēmija izmainījusi ierasto dzīves kārtību
Cilvēks šķērso ielu Ņujorkas Taimskvērā
2020. gada 7. aprīlis, 17:12

FOTO: apceļo pasauli caur bildēm un aplūko, kā pandēmija izmainījusi ierasto dzīves kārtību

Jauns.lv

Kopš marta sākuma, kad pasaulē izsludināta Covid-19 pandēmija, dzīve mainījusies teju visās pasaules vietās. Ielas kļuvušas tukšākas, slimnīcas pilnākas, kādreiz tūristu pārpildītie plači mainījušies līdz nepazīšanai.

Par to, kā cilvēki dzīvo citur, var uzzināt caur fotogrāfijām. Ja pirms pandēmijas spilgtus iespaidus varējām gūt ceļojot, tad tagad neatliek nekas cits, kā pasauli skatīt caur fotogrāfu sarūpētajām liecībām.

Šobrīd, kad aktuāla ir sociālā distancēšanās un pašizolēšanās, skati sabiedriskās vietās kļūst arvien vientulīgāki. Lielākās pasaules pilsētas var atgūties no ierastās dunas un aizņemtu cilvēku steigas.

Vientulību raisoši skati pandēmijas plosītajā pasaulē

Kamēr pasaulē plosās Covid-19 pandēmija, lielākās pasaules pilsētas un vietas, kas ierasti bijušas pārpildītas ar tūristiem, tagad ir teju tukšas.

gallery icon
53

Vientulīgāk dzīve rit ne tikai pilsētās, bet arī pie dabas. Viena no vietām, kur pilsētnieks kaut nedaudz var sajusties tuvāk dabai, ir zooloģiskais dārzs. Tomēr šobrīd daudzviet zvēru dārzi ir slēgti vai arī niecīgi apmeklēti. Kamēr ienākumi ir sarukuši, darbiniekiem jāturpina rūpēties par zoodārzu iemītniekiem. Ja vien viņi varētu pateikt, ko par šo visu domā..

Zooloģiskajos dārzos pandēmijas laikā valda neierasts klusums

Pandēmijas dēļ neierasts klusums valda pasaules zooloģiskajos dārzos. Žēl, bet dzīvnieku viedokli par notiekošo uzzināt nav iespējams. Neskatoties uz to, ...

gallery icon
35

Vieni no visčaklāk strādājošajiem šajā pandēmijas laikā viennozīmīgi ir mediķi. Iedzīvotāji visā pasaulē ir aicināti pulksten 21.00 aplaudēt un pateikties visiem ārkārtas dienestu darbiniekiem, kuri turpina bez apstājas palīdzēt sabiedrībai pārvarēt grūtos brīžus.

Tā Covid-19 izplatības laikā godina mediķus slimības skartajās vietās

Šajā grūtajā laikā īpašas uzslavas un atbalstu ir pelnījuši medicīnas darbinieki.

gallery icon
45

Lielu triecienu pandēmija izraisījusi ne tikai valstu veselības aprūpes sistēmās, bet arī izglītības nozarē. Lielā daļā pasaules valstu pieņemts lēmums slēgt mācību iestādes un nodrošināt mācību procesu attālināti.

Skolēni, studenti un skolotāji šīs dienas pavada pie modernajām tehnoloģijām. 

Skolēni un studenti visā pasaulē pandēmijas laikā mācās no mājām

Covid-19 pandēmijas laikā daudzas valstis pieņēmušas slēgt izglītības iestādes, mācības vadot attālināti. Šobrīd no mājām mācās skolēni visdažādākajās pasaules vietās.

gallery icon
35

Arī darba vietas lielākoties cilvēki pašlaik cenšas ierīkot mājās. Ja pirms pandēmijas viens no steidzīgākajiem un aizņemtākajiem brīžiem darba dienā bija pusdienlaiks, tad tagad tas ne ar ko neatšķiras no agra svētdienas rīta.

Pusdienlaiks pilsētās šobrīd izskatās neierasti kluss

"Reuters" fotogrāfi sagatavojuši foto izlasi, kurā redzamas dažādas pilsētas Covid-19 laikā. Visus attēlus vieno tas, ka bildes uzņemtas tieši pulksten ...

gallery icon
26

Ja gadās aizmirst, kā dzīvojām pirms pandēmijas, to visuzskatāmāk atgādinās šīs "pirms un pēc" fotogrāfijas. Vairs nekādas drūzmēšanās, steigas un kņadas - Covid-19 mūs ir piespiedis uz mirkli apstāties.

PIRMS un PĒC: iespaidīgi foto parāda Covid-19 varu

Covid-19 pandēmijas ietekmē cilvēki pārstājuši pulcēties publiskās vietās. "Reuters" fotogrāfi lieliski spējuši atainot slimības spēku ietekmēt cilvēku paradumus.

gallery icon
35