foto: Lev Fedoseyev/TASS
Policija Krievijā aiztur un piekauj aktīvisti, kura slimnīcu ārstiem veda tik ļoti trūkstošās maskas
Ilustratīvs foto
Pasaulē
2020. gada 3. aprīlis, 14:23

Policija Krievijā aiztur un piekauj aktīvisti, kura slimnīcu ārstiem veda tik ļoti trūkstošās maskas

Jauns.lv

Novgorodas apgabalā Krievijā policija divas reizes aizturējusi mediķu arodbiedrības “Ārstu alianse” vadītāju Anastasiju Vasiļjevu, kura uz vietējās pilsētiņas slimnīcām mēģināja aizvest individuālās aizsardzības līdzekļus ārstiem, vēstī “Meduza”.

Portāls ziņo, ka pirmo reizi Vasiļjeva aizturēta 2. aprīlī, taču neraugoties uz aizturēšanu, arodbiedrības biedriem izdevās divām vietējām slimnīcām nodot vairāk nekā 500 respiratorus, kombinezonus, brilles un cimdus.

Aktīvistiem sastādīts protokols par noteikumu pārkāpumiem ārkārtējās situācijas laikā. Zināms, ka arodbiedrības locekļi policijas iecirknī pavadīja gandrīz visu dienu. Ap plkst.22 cilvēki tika atbrīvoti, taču vadītāju Vasiļjevu aizturēja otrreiz.

Biedrības pārstāvji aizturēšanu raksturoja kā uzbrukumu – Vasiļjevai esot iesists pa vēderu. Esot arī aizdomas, ka vadītājai varētu būt smadzeņu satricinājums. Tāpat pie Vasiļjevas ilgu laiku nepielaida neatliekamās palīdzības mediķus. Vadītājai, kura iecirknī pavadīja visu nakti, izrakstīts protokols par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Marta beigās “Ārstu alianse” pēc slimnīcas mediķu lūguma sāka vākt līdzekļus, lai slimnīcas nodrošinātu ar individuālās aizsardzības precēm. Pēc tam, kad arodbiedrība paziņoja par šīs aktivitātes īstenošanu, tās vadītāju izsauca Izmeklēšanas komiteja.