foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Spānija aizliedz īrnieku izlikšanu no mājokļiem
Valdība jau izsludinājusi moratoriju hipotekāro kredītu maksājumiem, lai nodrošinātu, ka cilvēki, kas nespēj tos samaksāt, netiek izlikti no mājām./Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2020. gada 31. marts, 22:26

Spānija aizliedz īrnieku izlikšanu no mājokļiem

Jauns.lv / LETA

Spānijas kreisā valdība otrdien aizliedza īrnieku izlikšanu no viņu mājokļiem, kā arī aizliedza atslēgt elektrību un ūdeni nesamaksātu rēķinu dēļ, šādi sniedzot palīdzību iedzīvotājiem smagajā ekonomiskajā situācijā, kas izveidojusies koronavīrusa pandēmijas rezultātā.

"Mājokļi ir ierakumi, kuros cilvēki pretosies vīrusam," sacīja sociālo lietu ministrs Pablo Iglesiass, kura kreiso radikāļu partija "Podemos" valda koalīcijā kopā ar premjerministra Pedro Sančesa sociālistiem. "Īrnieku izlikšana tiek atlikta no šīs dienas un uz laiku līdz pat sešiem mēnešiem pēc ārkārtas situācijas beigām. Nevienu nedrīkst izlikt no viņa mājas."

Valdība arī nodrošinās īrniekiem kredītus, lai palīdzētu viņiem samaksāt īri, sacīja ministrs.

Valdība jau izsludinājusi moratoriju hipotekāro kredītu maksājumiem, lai nodrošinātu, ka cilvēki, kas nespēj tos samaksāt, netiek izlikti no mājām.

Valdība arī paziņoja, ka maksās ikmēneša pabalstu atlaistajiem pagaidu strādniekiem, kas nekvalificējas bezdarbnieku pabalstiem, kā arī nodrošinās palīdzību telpu uzkopējiem, kas zaudējuši darbu vai kam darba stundas pandēmijas dēļ sarukušas.

Spānija otrdien paziņoja, ka 24 stundu laikā reģistrēti 849 nāves gadījumi, kas ir saistīti ar Covid-19. Tas 24 stundu griezumā ir rekordliels jaunu nāves gadījumu skaits.

Kopumā no Covid-19 Spānijā miruši jau 8189 cilvēki.

Vadošās veselības jomas amatpersonas gan norāda, ka jaunu inficēšanās gadījumu skaits turpina sarukt.