foto: REUTERS/SCANPIX
"Brazīlieši neko nesaķer" - prezidents Bolsonaru paziņo, ka vietējiem izstrādājušās antivielas pret Covid-19
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru
2020. gada 27. marts, 08:33

"Brazīlieši neko nesaķer" - prezidents Bolsonaru paziņo, ka vietējiem izstrādājušās antivielas pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ceturtdien lūgšanu vietas pasludināja par "būtisku pakalpojumu" sniedzējiem, kam noteikts izņēmums saistībā ar koronavīrusa dēļ ieviestajiem stingrajiem ierobežojumiem.

Šādi rīkojoties, galēji labējais līderis kārtējo reizi vēršas pret agresīvajiem koronavīrusa ierobežošanas pasākumiem.

"Visa veida reliģiskās aktivitātes" līdzās lielveikaliem un aptiekām pievienotas pakalpojumu sarakstam, uz kuriem noteikts izņēmums, teikts rīkojumā. Šīs aktivitātes īstenojamas, "ievērojot Veselības ministrijas vadlīnijas".

Bolsonaru 2018.gadā prezidenta amatā tika ievēlēts ar evaņģēlisko kristiešu kopienas atbalstu, bet tagad viņam izraisījušās domstarpības ar vietējām varasiestādēm, kas centienos apturēt koronavīrusa izplatību tādās vietās kā Sanpaulu un Riodežaneiro slēgušas skolas un uzņēmumus.

foto: REUTERS/SCANPIX
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru

Prezidents reakciju uz pandēmiju raksturojis kā pārspīlētu un brīdinājis, ka šie pasākumi ir neobligāti un sagraus Latīņamerikas lielāko ekonomiku.

Vairums lūgšanu vietu Brazīlijā aktivitātes klātienē jau ir pārtraukušas, un daudzas baznīcas dievkalpojumus translē tīmeklī. Tiesa gan, ir arī pazīstami reliģiskie līderi, kas pielāgoties atsakās.

Vaicāts, vai inficēšanās ar Covid-19 vīrusu Brazīlijā sasniegs tādus pašaus apjomus kā ASV, Bolsonaru sacīja: "Es neuzskatu, ka mēs sasniegsim šo līmeni."

"Brazīlieši," sacīja prezidents, "neko nesaķer. Jūs redzat jaunu puisi, kurš lec pāri kanalizācijas ūdeņiem. Viņš lec pāri, viņš iekrīt iekšā, un ar viņu nekas nav noticis."

"Pat vēl vairāk - es uzskatu, ka daudzi cilvēki Brazīlijā jau pirms vairākām nedēļām vai mēnešiem ir inficējušies [ar koronavīrusu]. Viņiem jau ir antivielas, kas sekmē, lai tas neizplatītos," skaidroja Bolsonaru, runājot galvaspilsētā Braziljā pie prezidenta pils.