Pasaulē
2020. gada 26. marts, 16:35

Vācija Covid-19 testus veic pusmiljonam cilvēku nedēļā

Jauns.lv / LETA

Vācija palielinājusi Covid-19 pārbaužu skaitu līdz 500 000 nedēļā, ceturtdien paziņojis virusologs Kristians Drostens, piebilstot, ka agrīna šīs slimības diagnosticēšana bijusi atslēga salīdzinoši zemajam Vācijas mirstības rādītājam.

"Iemesls, kādēļ Vācijai ir tik maz nāves gadījumu, salīdzinot ar inficēto cilvēku skaitu, meklējams faktā, ka mēs veicam ārkārtīgi lielu skaitu laboratorisko diagnostisko pārbaužu," sacīja Drostens, kurš vada Šaritē - Berlīnes Universitātes slimnīcas Virusoloģijas institūtu.

Aplēses, kas balstītas uz pēdējo dienu datiem, liecina, "ka mēs veicam pusmiljons testu nedēļā", sacīja Drostens.

Viņš arī norādīja, ka visā Vācijas teritorijā ir plašs laboratoriju tīkls, kas arī sekmē ātrāku Covid-19 gadījumu konstatēšanu.

Vācijas Izglītības un Zinātnes ministrija paziņojusi, ka atvēlēs 150 miljonus eiro komunikācijas uzlabošanai starp slimnīcām un laboratorijām par Covid-19 pacientu veselības datiem, cerot, ka informācijas apmaiņa varētu sekmēt vakcīnas izstrādāšanu.

Vācijā inficēšanās ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 apstiprināta jau 36 508 cilvēkiem, no kuriem 198 ir miruši, paziņojis Roberta Koha institūts, kas ir Vācijas valdības atbildīgā aģentūra par slimību kontroli.

Mirstības rādītājs Vācijā ir 0,54%, kas ir krietni mazāks par Spānijas rādītāju - 7,3%.

Spānijā inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 56 188 cilvēkiem, no kuriem 4089 ir miruši.

Francijā konstatēti 25 233 Covid-19 gadījumi un 1331 nāves gadījums, mirstības rādītājam sasniedzot 5,2%

Eksperti Vācijā arī secinājuši, ka Covid-19 Vācijā skāris jaunākus un veselīgākus cilvēkus, nekā sabiedrībās citās valstīs.

Vienlaikus eksperti brīdinājuši, ka Vācijā, kur gandrīz ceturtā daļa iedzīvotāju ir vecāka par 60 gadiem, nāves gadījumu skaits joprojām var strauji pieaugt, ja cilvēki neievēros Covid-19 ierobežošanai noteiktos pasākumus.