foto: Ekrānuzņēmums
Barnjē konstatēta inficēšanās ar Covid-19
Eiropas Savienības (ES) breksita sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē.
Pasaulē
2020. gada 19. marts, 13:47

Barnjē konstatēta inficēšanās ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Eiropas Savienības (ES) breksita sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē ceturtdien paziņojis, ka viņam diagnosticēts Covid-19.

69 gadus vecais Barnjē tviterī publiskotā video pavēstīja, ka viņam vakar veikts Covid-19 tests un tas bijis pozitīvs.

Viņš norādīja, ka ir izolējies savās mājās Francijā, un, ņemot vērā apstākļus, viņam klājas labi.

"Es dabiski ievēroju norādījumus, tāpat kā mana komanda. Mans vēstījums visiem, kurus ietekmējis [Covid-19], vai kuri atrodas izolācijā: mēs tiksim tam pāri kopā!" pavēstīja Barnjē.

Covid-19 pandēmijas dēļ ES un Lielbritānija pirmdien atcēla Londonā plānotās tirdzniecības sarunas. Tā vietā amatpersonas apspriež iespēju sarīkot videokonferenci.

Lielbritānija 31.janvārī izstājās no ES, un tagad abām pusēm līdz gada beigām nepieciešams vienoties par turpmākām attiecībām, aptverot tirdzniecību, drošību un citus jautājumus.

Brisele jau ir brīdinājusi, ka sarunām atvēlēts pārāk maz laika, bet Covid-19 pandēmija izraisījusi arī Londonā aicinājumus premjerministram Borisam Džonsonam lūgt sarunu pagarinājumu. Taču tas būtu milzīgs solis atpakaļ britu valdībai, kas solījusi par katru cenu līdz gada beigām pārraut visas saites ar ES.

ES Lielbritānijai piedāvājusi plašu piekļuvi tirgum, ja Londona piekritīs ievērot bloka standartus tādos jautājumos kā sociālā un vides aizsardzība, kā arī valsts sniegtā finanšu palīdzība.

Taču Lielbritānijas valdība uzstāj, ka valsts nepameta ES, lai turpinātu ievērot bloka noteikumus.

Lielbritānijas valdība paziņojusi, ka vēlas vienkāršu tirdzniecības līgumu starp "suverēniem līdziniekiem" un ir gatava ziedot piekļuvi ES tirgum, lai iegūtu brīvību pati rakstīt savus likumus.