foto: Zumapress/Scanpix
Spānija ievieš gandrīz pilnīgu pārvietošanās aizliegumu
Tūriste Madridē.
Pasaulē
2020. gada 14. marts, 23:11

Spānija ievieš gandrīz pilnīgu pārvietošanās aizliegumu

Jauns.lv / LETA

Spānija nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību sestdien noteikusi gandrīz pilnīgu aizliegumu pilsoņiem atstāt savas mājas, izņemot vienīgi gadījumus, kad tie dodas uz darbu vai pēc pirmās nepieciešamības precēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Premjerministrs Pedro Sančess par stingrajiem pārvietošanās ierobežojumiem paziņojis pēc tam, kad inficēto skaits ar Covid-19 Spānijā pārsniedzis 6250 cilvēku, no kuriem 193 jau miruši.

Premjers ar stingrajiem ierobežojumiem pilsoņus iepazīstināja televīzijas uzrunā pēc valdības sēdes, kas ilga septiņas stundas. Tiek ziņots, ka kabineta sēde ieilgusi, jo valdošajā koalīcijā pastāvot domstarpības par bargajiem epidēmijas ierobežošanas pasākumiem.

"No šī brīža mēs ieejam jaunā fāzē. Mēs nebaidīsimies darīt to, ko mums jādara, lai vīrusu sakautu. Pirmajā vietā mēs izvirzām veselību," uzsvēra Sančess.

Viņš pavēstīja, ka visi policijas spēki, tostarp municipālā policija, tiks nodota tiešā iekšlietu ministra pakļautībā un ka nepieciešamības gadījumā viņš varēs iesaistīt arī armiju.

Pārvietošanās ierobežojumi stājas spēkā nekavējoši.

Nekavējoties visā valstī tiek slēgti arī visi restorāni, bāri, viesnīcas, skolas un universitātes, kā arī visi veikali, kas netirgo pirmās nepieciešamības preces, piemēram, pārtiku vai medikamentus.