foto: EPA/Scanpix
Igaunijas robežsardze Covid-19 dēļ uzsākusi ieceļojošo personu papildus pārbaudes
Latvijas un Igaunijas robežpunktā igauņu robežsargi uzsākuši iztaujāt ieceļojošās personas.
Pasaulē
2020. gada 14. marts, 11:10

Igaunijas robežsardze Covid-19 dēļ uzsākusi ieceļojošo personu papildus pārbaudes

Jauns.lv / LETA

Igaunijas Policijas un robežapsardzes pārvalde brīdinājusi, ka valsts robežas šķērsošana var prasīt ilgāku laiku nekā ierasts, jo no piektdienas vakara nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību amatpersonas robežšķērsošanas punktos ieceļojošajām personām uzdod jautājumus par viņu galamērķi Igaunijā un par iespējamiem kontaktiem ar inficētajiem.

Dati par ceļojuma galamērķi, ceļotāju pavadošajām personām, kontaktiem ar iespējamajiem inficētajiem un pašu ceļotāju novērotajiem iespējamajiem Covid-19 simptomiem pēdējo dienu laikā tiek iegūti, liekot ieceļojošajām personām aizpildīt īpašu anketu.

Šī procedūra ieviesta Tallinas lidostā, Igaunijas jūras ostās, uz valsts austrumu robežas, kā arī Iklas un Valgas robežšķērsošanas punktos uz Igaunijas robežas ar Latviju.

Nepieciešamības gadījumā ieceļojošo personu papildus intervē arī mutiski.

Policijas un robežsardzes pārvaldes ģenerāldirektora vietnieks Prīts Perkna uzsvēris, ka policisti un robežsargi dara visu, lai ierobežotu vīrusa izplatību.

Policija savu uzdevumu veikšanā iesaistījusi arī Nodokļu un muitas dienesta darbiniekus un Aizsardzības līgu ("Kaitseliit").