foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: robežsargi Indijā uzmācīgos pērtiķus atbaida visai īpatnējā veidā
2020. gada 10. marts, 20:07

VIDEO: robežsargi Indijā uzmācīgos pērtiķus atbaida visai īpatnējā veidā

Jauns.lv

Indijā pērtiķi tiek uzskatīti par ļoti bīstamiem dzīvniekiem - tie bieži vien mēdz uzbrukt cilvēkiem un, piemēram, maziem bērniem nodarīt par nāvējošas traumas. Robežsargi uz Indijas-Tibetas robežas ar uzmācīgajiem savvaļas pērtiķiem karo diezgan īpatnējā veidā - pārģērbjoties par gorillām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, kā vairāki pērtiķi dodas uz robežsargu māju, līdz pēkšņi no tās iznāk divi gorillu tērpos apģērbti robežsargi. Pērtiķi nekavējoties bailēs metas bēgt un ieskrien atpakaļ koku biezoknī.

Indijā pērtiķi kļuvuši par lielu problēmu un ierēdņi vēl nav spējuši izdomāt veidu, kā tos apkarot. Viens no mēģinājumiem ir šāds - pārģērbties par lielākiem primātiem - tomēr iedzīvotāji pret šiem mēģinājumiem ir skeptiski, uzskatot, ka ziņkārīgie dzīvnieki ātri vien sapratīs, kas slēpjas aiz maskām.

foto: ekrānuzņēmums no video

Īpašs izaicinājums likumsargiem bija pagājušajā mēnesī, kad vizītē Indijā ieradās ASV prezidents Donalds Trams. Sargiem bija jānodrošina, ka pērtiķi netuvojas ASV līderim, jo nereti tie par saviem upuriem izraugās tieši tūristus. Piemēram, 2018.gadā nopietni cieta divi franču tūristi, kad pērtiķi viņiem uzbruka brīdī, kad viņi fotografējās pie kāda apskates objekta.

Indijā ikdienas tiek fiksēti vismaz 1000 pērtiķu uzbrukumi. Dzīvnieki zog ēdienu un bojā īpašumus. Par spīti aktīvai zvēru sterilizēšanai, tie joprojām strauji vairojas.

Tēmas