foto: AP/Scanpix
Pēc Sīrijas armijas uzbrukuma Idilibā krituši vēl divi Turcijas karavīri
Turcijas militārais konvojs Idlibas austrumu daļā.
Pasaulē
2020. gada 4. marts, 14:23

Pēc Sīrijas armijas uzbrukuma Idilibā krituši vēl divi Turcijas karavīri

Jauns.lv / LETA

Sīrijas armijas uzbrukumā Idlibas provincē, valsts ziemeļrietumos, krituši divi Turcijas karavīri, trešdien pavēstīja Turcijas Aizsardzības ministrija. Vēl seši karavīri ievainoti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turcijas spēki "nekavējoties" veikuši atbildes triecienu Sīrijas valdības mērķiem, norādīja ministrija.

Sīrijas armijai turpinot uzbrukumu nemiernieku pozīcijām Idlibā, pēdējo nedēļu laikā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 50 tur izvietotie Turcijas karavīri. Gaisa spēku triecienā 28.februārī tika nogalināti 34 Turcijas karavīri.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija iepriekš ziņoja, ka Turcija Idlibā notriekusi trīs Sīrijas kara lidmašīnas, turklāt arī "vairāki desmiti" Sīrijas armijas un paramilitāro grupējumu karotāji zaudējuši dzīvību Turcijas uzbrukumos.

Sīrijas armija valsts ziemeļos, arī Idlibas provincē, kopš decembra izvērsusi uzbrukumu pret nemiernieku spēkiem.

Idliba ir pēdējais Sīrijas bruņotās opozīcijas bastions un tajā liela ietekme ir "Al Qaeda" bijušā Sīrijas atzara vadītajai džihādistu aliansei "Hayat Tahrir al-Sham".

Turcija vēlas, lai Sīrijas armija Idlibas provincē atvelk savus spēkus līdz līnijai, par kuru vienošanās tika panākta Sočos 2018.gada septembrī Krievijas un Turcijas starpā.

Sīrija un tās sabiedrotā Krievija Turcija pārmet, ka tā pati neievēro Soču vienošanos un nav panākusi radikālo grupējumu aiziešanu no frontes līnijas rajoniem.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās