foto: AFP/Scanpix
Pirmie nāves gadījumi ar "Covid-19" ASV, Austrālijā un Taizemē; pieaug mirušo skaits Ķīnā
Pasaulē
2020. gada 1. marts, 11:17

Pirmie nāves gadījumi ar "Covid-19" ASV, Austrālijā un Taizemē; pieaug mirušo skaits Ķīnā

Jauns.lv / LETA

ASV, Austrālijā un Taizemē šajā nedēļas nogalē reģistrēti pirmie nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", un pieaug nāves gadījumu skaits arī Ķīnā, no kurienes infekcija izplatījusies vairāk nekā 60 valstīs, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

ASV ar "Covid-19" mirusi vairāk nekā 50 gadu veca sieviete Vašingtonas štatā valsts austrumos, bet pavisam Savienotajās Valstīs ar "Covid-19" saslimuši vairāk nekā 20 cilvēki.

Austrālijā miris kāds 78 gadus vecs vīrietis. Viņš  evakuēts no kruīza kuģa Diamond Princess", uz kura pie Japānas krastiem bija izcēlies jaunā koronavīrusa uzliesmojums.

Taizemē ar "Covid-19"  izraisītām komplikācijām miris 35 gadus vecs vīrietis.

Ķīna svētdien paziņoja, ka tur aizvadītajā diennaktī miruši 35 cilvēki un konstatēti 573 jauni inficēšanās gadījumi, līdz ar to mirušo skaits pieaudzis līdz 2870, bet inficēšanās gadījumu skaits -  līdz 79 824. Šī statistika neietver īpašos administratīvos rajonus Honkongu un Makao.

 Dienvidkorejā reģistrēti 595 jauni inficēšanās gadījumi, līdz ar to inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis līdz 3526, svētdien pavēstīja šis valsts iestādes. Iepriekš Dienvidkorejā ar "Covid-19" miruši 18 cilvēki.

Pavisam pasaulē inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta vairāk nekā 86 000 cilvēkiem, bet mirušo skaits pārsniedzis 2900.