Pasaulē
2020. gada 25. februāris, 06:02

Itālis Masimiliāno par koronavīrusu: "Pirmā reakcija ir pārsteigums un doma, kā pasargāt savu ģimeni"

Jauns.lv

Neviens negaidīja, ka inficēto skaits augs tik ātri, turklāt jau 10 medicīnas darbinieki ir inficējušies ar koronavīrusu, Jauns.lv norāda Masimiliāno Markioni (Massimiliano Marchionni), kurš dzīvo Ziemeļitālijā, Emīlijas-Romanjas reģionā (netālu no vietas, kur konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi).

Koronavīruss izmainījis Itāliju līdz nepazīšanai

Itālijā ar ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies 130 cilvēki, un divi cilvēki ir miruši. Lielākā daļa no inficēšanās gadījumiem konstatēti ...

gallery icon
19

Viņu pārsteidzis ne tikai tas, ka vīruss izplatījies tik ātri, bet arī tas, ka aptiekās nav varējis nopirkt sejas maskas sev un savai ģimenei. Markioni tās pasūtījis no internetveikala Amazon un, protams, vēl gaidot. Tāpat pārsteidzis tas, ka cena ir bijusi piecas reizes lielāka nekā citkārt.

Svētdienas vakarā Masimiliāno sapratis, ka nepieciešams iegādāties pārtikas preces, un devies uz veikalu. Tas esot bijis netipiski pilns ar cilvēkiem, jo visi vēlējušies iepirkt maksimāli daudz preču, lai vēlāk varētu palikt mājās. Šobrīd veikali esot tukši.

Lai arī skolas, muzeji un citas publiskās vietas ir slēgtas un kultūras pasākumi atcelti, tomēr ofisi un biznesa kompānijas turpinot savu darbību. Masimiliāno gan izvēlējies uz darbu neiet un pagaidām palikt mājās kopā ar ģimeni. Jebkurā gadījumā viņam pastāvot iespēja arī strādāt no mājām.

Viņa brālis Roberto Markioni (Roberto Marchionni), kurš dzīvo Romā, norāda, ka tur pagaidām liela panika apkārt neesot manāma, tomēr pamazām varot just, ka tā cilvēku prātos izplatās. Gan Markioni, gan viņa draugi maksimāli daudz laika pavadot mājās un bez vajadzības neapmeklējot publiskas vietas.

Tikmēr Džanni Revelli (Gianni Revelli), kurš dzīvo Milānā, norāda, ka atmosfēra šajā pilsētā esot mierīga. Tiesa, muzeji daudzviet slēgti. Arī vakar kā ierasts devies uz darbu, tomēr kompānija, kurā viņš strādā, esot sākusi apspriest iespējamos rīcības variantus, ja vīrusa izplatība paplašināsies.

Jau ziņots, ka koronavīruss prasījis pirmās 5 dzīvības Itālijā, savukārt inficējušies šajā valstī jau ir vairāk nekā 200.

Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments nācis klajā ar aicinājumu ceļotājiem rūpīgi iepazīties ar noteiktajiem ierobežojošajiem pasākumiem vīrusa skartajos reģionos.

Saistībā ar Lombardijas, Veneto, Pjemontas, Friuli Venēcijas Džūlijas un Emīlijas–Romanjas reģionā konstatētajiem koronavīrusa inficēšanās gadījumiem, vīrusa skartajos rajonos ir noteikti ierobežojoši pasākumi.

Lombardijas reģionā ir izolētas 10 pilsētas: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo un San Fiorano, kā arī viena pilsēta Veneto reģionā – Vo’ Euganeo.

Lombardijas, Veneto, Friuli Venēcijas Džūlijas, Pjemontas un Emīlijas-Romanjas reģioni ir ieviesuši drošības mērus, pagaidām uz septiņām dienām, slēdzot skolas un augstskolas, muzejus un citas kultūras iestādes, kā arī atsakoties no citu pasākumu organizēšanas, kurās pulcētos liels skaits cilvēku.