Pasaulē
2020. gada 25. februāris, 04:25

VIDEO: “Viņi mums vienkārši uzspļāva!” kā Krievijas pilsētā Omskā vietvara Putinu sagaidīja

Jauns.lv

Krievijā sociālajos tīklos ievērību izpelnījies ziņu sižets, kurā stāstīts par to, kā, gaidot valsts ilggadējā prezidenta Vladimira Putina īsu ierašanos, Omskā atsevišķām ēkām veikts “kosmētiskais remonts”.

“Jūs paskatieties, kāds šis nams ir pataisīts!” kāds vietējais iedzīvotājs stāsta reģionālajam TV kanālam “Obkom TV”.

Ziņu sižetā teikts, ka brīdī, kad Internacionālās ielas 15. nama iedzīvotāji izdzirdējuši par kosmētisko remontu, kas pilsētā paredzēts gaidāmās Putina vizītes dēļ, valdījusi pacilātība.

Īpaši priecīgi viņi bijuši, uzzinot, cik naudas iedalīts paveicamajam darbam – teju 2,5 miljoni rubļu (aptuveni 35 944 eiro). Rezultāts gan, maigi sakot, gandarījumu nesniedza.

Vietējie vaino domi budžeta līdzekļu zagšanā

Iemesls mājas iemītnieku sarūgtinājumam ir remonta veicēju pielietotās “metodes”. Nama fasāde, kurai plīsis nost apmetums, vien pavirši nopūsta ar brūnu krāsu, daudzviet atstājot pleķus.

Kā TV stāsta nama pirmajā stāvā ierīkotās kafejnīcas saimnieks, arī tās durvis nokrāsotas brūnas un tās knapi izdevies atmazgāt. Video sižetā arī redzams, ka teju pavisam aizkrāsota arī plāksnīte ar ielas nosaukumu un nama numuru.

“Šis ir putinisms vistīrākajā izpausmē, patiess putinisma simbols. Viņš atbrauca, aizbrauca, uz to brīdi nevīžīgi viss bija sakārtots, cik nu var, un tagad viņš ir prom, un otrā dienā viss ir pamests. Šis viss [remonts] šādi paveikts tikai tamdēļ, lai nozagtu budžeta līdzekļus,” raidījumam stāsta kāds no vietējiem.

“Vara mums vienkārši uz***** virsū, uzspļāva un viss!” kamerā neapmierinātību pauž intervēto iedzīvotāju grupa.