foto: REUTERS/SCANPIX
Itālija ziņo par pirmo koronavīrusa upuri Eiropā; bojāgājušo skaits Ķīnā pieaudzis līdz 2236
Situācija pasliktinās arī Dienvidkorejā.
2020. gada 22. februāris, 09:08

Itālija ziņo par pirmo koronavīrusa upuri Eiropā; bojāgājušo skaits Ķīnā pieaudzis līdz 2236

Jauns.lv / LETA

Itālijā ar jauno koronavīrusu "Covid-19" piektdien miris viens cilvēks, kļūstot par pirmo šī vīrusa upuri Eiropā, paziņoja Itālijas veselības ministrs. Tiesa, jau iepriekš par bojāgājušo no šī vīrusa bija ziņojusi arī Francija

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

78 gadus vecais upuris Adriano Trevizans no Veneto reģiona valsts ziemeļos, kuram vīrusa tests bija pozitīvs, nomira slimnīcā, kur viņš pirms apmēram 10 dienām bija izveseļojies no citas slimības.

Pensionētais mūrnieks bija viens no diviem ar šo vīrusu inficētiem cilvēkiem Veneto reģionā. 15 citi ar šo vīrusu inficētie bija to saķēruši Lombardijas reģionā, kas veica tūlītējus pasākumus skarto rajonu izolēšanai.

Lombardijā koronavīrusa tests bija pozitīvs pieciem ārstiem un 10 citiem cilvēkiem, kas bija bieži apmeklējuši vienu un to pašu bāru un draugus.

Ķīnas ārstu sejas pēc ilgstoša darba maskās ar koronavīrusa pacientiem

Gan Ķīnas sociālajos tīklos, gan arī “Instagram” ātri izplatījušās mediķu bildes, kurās redzamas viņu sejas pēc diennaktīm ilga darba ar ...

gallery icon
9

Vīrusa skartajās pilsētās Itālijas ziemeļos vairāk nekā 50 tūkstoši iedzīvotāju piektdien tika aicināti palikt mājās, savukārt visi publiskie pasākumi, tostarp karnevāli, dievkalpojumi un sporta sarīkojumi, tika atcelti uz nedēļu.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte paziņoja, ka "viss tiek kontrolēts", un uzsvēra, ka valdība uztur "ļoti augstu piesardzības līmeni".

"Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 2236 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 109 cilvēki, sestdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

foto: REUTERS/SCANPIX
Situācija pasliktinās arī Dienvidkorejā.

Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 397, pārsniedzot 76 000.

Infekcijas gadījumu skaita pieaugums ir palēninājies laikā, kad amatpersonām vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē tika dots rīkojums pārskatīt paziņotos datus, lai kliedētu "šaubas" par tiem.

Lai gan infekcijas gadījumu skaits pēdējās dienās pieaug lēnāk, izmaiņas šo gadījumu skaitīšanas metodikā ir radījušas šaubas par epidēmijas patieso apmēru.

Tikmēr Dienvidkoreja sestdien apstiprināja vēl 142 jaunā koronavīrusa "Covid-19" infekcijas gadījumus, palielinot gadījumu skaitu šajā valstī līdz 346 un padarot to par šī vīrusa vissmagāk skarto valsti pēc Ķīnas. Tika arī ziņots, ka vīrusa izraisīto nāves gadījumu skaits Dienvidkorejā ir pieaudzis par vienu, sasniedzot divus. 

92 no jaunajiem infekcijas gadījumiem ir saistīti ar slimnīcu valsts dienvidos esošajā Čeondo pilsētā, kas savukārt saistīta ar Šinčeondži Jēzus baznīcu Degu pilsētā. Tagad ir inficēti vairāk nekā 150 šīs sektas locekļu, sākot ar 61 gadu vecu sievieti, kurai 10.februārī sākās drudzis, bet kura apmeklēja vismaz četrus dievkalpojumus Degu pilsētā pirms vīrusa diagnosticēšanas.

Čeondo pilsēta apmēram 27 kilometrus uz dienvidiem no Degu ir šīs sektas dibinātāja Lī Manhī dzimšanas vieta.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta Dienvidkorejā.

Ķīnā ar koronavīrusu inficējušies aptuveni 76 000 cilvēku un vairāk nekā 2100 ir miruši, lielākā daļa Hubei provincē un tās galvaspilsētā Uhaņā.

Pasaulē ārpus kontinentālās Ķīnas līdz šim bija apstiprināti vairāk nekā 1000 infekcijas gadījumi un 11 nāves gadījumi.