foto: Facebook / City of Roseville, California Police Department
Taksometra šoferis atrunā sirmgalvi no domas krāpniekiem pārskaitīt 25 000 dolāru
Taksists Radžbirs Sings (vidū) kopā ar policistiem
2020. gada 17. februāris, 13:44

Taksometra šoferis atrunā sirmgalvi no domas krāpniekiem pārskaitīt 25 000 dolāru

Jauns.lv

Taksometra šoferis Kalifornijā nojautis, ka viena no viņa pasažierēm, paveca kundze, bija iekritusi krāpnieku nagos pēc tam, kad viņa pastāstījusi vīrietim, ka dodas uz banku, lai izņemtu 25 000 ASV dolāru, ziņo "CNN".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Taksists Radžbirs Sings pirms 2 nedēļām savā mašīnā uzņēmis 92 gadus vecu kundzi. Vārdu pa vārdam pasažiere Singam atklājusi, ka dodas uz banku, lai atmaksātu ASV Iekšējo ieņēmumu dienestam 25 000 dolāru lielu parādu.

Šoferis, saprotot, ka kaut kas šajā lietā nav īsti tīrs, lūdza kundzi apdomāties, norādot, ka, viņaprāt, viņa varētu būt kļuvusi par krāpnieku upuri. Sings pat piedāvājis doties uz policijas iecirkni, lai pārliecinātu sievieti neizņemt naudu."Es esmu godīgs vīrs, un šie ir veci cilvēki. Viņiem vajag palīdzēt," CNN atklāj šoferis. "Tas vienkārši šķita pareizi."

Kundze taksistam izstāstījusi, ka viņai kāds piezvanījis un pateicis par parādu. Kad Sings jautājis, vai zvanītājs bija ģimenes loceklis, sieviete apklususi. Viņa iedevusi taksometra šoferim numuru, kas piederējis iespējamajam krāpniekam, kurš uzdevies par valsts amatpersonu. 

"Es viņam pajautāju, vai viņš pazīst šo kundzi, uz ko viņš atbildēja noraidoši," stāsta Sings. "Es zināju, ka kaut kas nav kārtībā." Pēc tam, kad izpalīdzīgais vīrietis krāpnieku kauninājis par to, ka viņa upurei ir 92 gadi un ne tā labākā veselība, krāpnieks pārtraucis sarunu un nobloķējis numuru.

Neskatoties uz to, kundze joprojām nav bijusi atrunājama, tāpēc  viņš viņu aizvedis uz policijas iecirkni, kur krāpšanas shēmu apstiprināja viens no policistiem. Rouzvilas policija ir pateicīga Singam par godprātību un neatlaidību. "Viņš varēja vienkārši aizvest viņu līdz galapunktam un neuztraukties," "Facebook" ierakstā raksta Rouzvilas policija. "Tā vietā viņš ziedoja savu laiku, lai atvestu kundzi, kura teju bija kļuvusi par krāpnieku upuri, uz policijas iecirkni. Viņa ātrā domāšana palīdzēja pilsonei ietaupīt 25 000 dolāru. Mēs patiesi novērtējam viņa ieguldījumu."

Pēc notikušā Sings savu pasažieri nogādāja atpakaļ mājās un pēc nedēļas saņēma telefona zvanu, kurā tika uzaicināts ierasties policijas iecirknī, kur amatpersonas viņu par godprātību apbalvoja ar 50 dolāru dāvanu karti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās