foto: Shutterstock
ASV vēstniecības telpās Indijā izvarota 5 gadus veca meitenīte
Pasaulē
2020. gada 6. februāris, 15:32

ASV vēstniecības telpās Indijā izvarota 5 gadus veca meitenīte

Jauns.lv

25 gadus vecs vīrietis arestēts par 5 gadus vecas meitenītes izvarošanu ASV vēstniecības telpās Indijas galvaspilsētā Deli, ziņo BBC.

Vīrietis arestēts 2. februārī, uzreiz pēc tam, kad meitenes vecāki ar ziņojumu vērsās policijā. Meitenīte, kurai tika uzbrukts 1. februāra rītā ir stabilā stāvoklī, ārsti apstiprinājuši, ka bērns ticis izvarots. 

Meitenes ģimene dzīvo vēstniecības teritorijā, kur viņas tēvs strādā par namu uzturētāju. Policija apstiprinājusi, ka apsūdzētais nestrādā vēstniecībā, taču uzturas tās darbinieku mītnē, kur, savukārt, nodarbināts ir viņa tēvs. 

ASV vēstniecība atrodas prestižā diplomātiskajā rajonā Deli centrālajā daļā, kur atrodas vēl citu valstu vēstniecības un augsta ranga valsts iestādes. 

Apsargātais komplekss ir izvietots 11 hektāros un tur tiek nodarbinātie desmitiem vietējie Indijas iedzīvotāji. 

Apsūdzētā vīrieša un cietušās meitenītes ģimenes locekļi viens otru labi pazinuši. Kā atklāj izmeklētāji, apsūdzētais ievilinājis meitenīti mājā, kurā uzturējies kopā ar tēvu. Puiša vecāki nozieguma brīdī nebija mājās. 

Kad meitenīte atgriezās pie ģimenes, viņa nekavējoties izstāstījusi notikušo un vecāki bērnu nogādājuši slimnīcā. 

Indijā valda stingri likumi attiecībā uz noziegumiem pret bērniem. 2018. gadā valdība pieņēma lēmumu par nāvessodu bērnu izvarotājiem. 

Kā liecina Indijas jaunākie dati par valstī pastrādātajiem noziegumiem, katrs ceturtais izvarošanas upuris ir bērns. 94% gadījumu cietušie pazīst vainīgos.