foto: AP/Scanpix
Erdoans kritizē Damaskas režīma nežēlību un draud ar militāru spēku
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans
2020. gada 31. janvāris, 16:23

Erdoans kritizē Damaskas režīma nežēlību un draud ar militāru spēku

Jauns.lv / LETA

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans piektdien kritizējis Damaskas režīma nežēlību un brīdinājis, ka Turcija ir gatava izmantot militāru spēku Sīrijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs nepieļausim režīma nežēlību pret pašas tautu," runā Ankarā paziņoja Erdoans, piebilstot, ka Sīrija turpina apdraudēt arī Turciju ar migrāciju.

Erdoans uzsvēra, ka Turcija vēlas stabilitāti un drošību Sīrijā un kara beigas un darīs visu nepieciešamos, tostarp izmantos militāro spēku, lai to panāktu. Viņš arī sacīja, ka Turcija nestāvēs malā un nenoskatīsies, kā jauni draudi pietuvojas tās robežām.

Kopš decembra Sīrijas Idlibas provincē, kas mēnešiem ilgi tikusi intensīvi bombardēta, savas mājas pametuši simtiem tūkstošiem cilvēku. Daudzi no viņiem devušies uz Turcijas robežu. Erdoans sacīja, ka Turcija sākusi būvē mājas bēgļiem Sīrijas teritorijā netālu no robežas ar Turciju, lai novērstu viņu plūsmu tālāk pāri robežai.

Turcijā jau atrodas vairāk nekā 3,5 miljoni sīriešu bēgļu.

Ziņu aģentūra "Anadolu" trešdien vēstīja, ka Turcijas armija ir nosūtījusi papildspēkus uz Rejhanli, kas ir Turcijas pierobežas pilsēta netālu no Idlibas. Erdoans uzsvēra, ka Sīrijas konflikts atrisināms vienīgi ar politisku procesu, kurā iesaistīti visi pilsoņi.

Viņš kritizēja valstis, kuras iedrošina Damaskas režīmu ar mērķi panākt, lai konflikts turpinās, bet konkrētas valstis nenosauca.

Šonedēļ Erdoans neierasti kritiski izteicās par Maskavu, pārmetot tai abu valstu starpā noslēgto vienošanos neievērošanu Sīrijā. Neskatoties uz faktu, ka Ankara un Maskava atbalsta pretējus spēkus Sīrijas konfliktā, abas ir sadarbojušās, lai izbeigtu šo karu. 

Taču pēdējā laikā Sīrijas Idlibas provincē, kuru joprojām lielā mērā kontrolē kaujinieku grupējumi, pieaugusi vardarbība, lai gan Turcija un Krievija 2018.gadā vienojās novērst Sīrijas režīma spēku plašu uzbrukumu pēdējam opozīcijas bastionam Sīrijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās