foto: AP/Scanpix
Ķīnā no koronavīrusa miruši jau 132 cilvēki; Vācijā jau četri inficētie
Ķīnā apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 5974.
Pasaulē
2020. gada 29. janvāris, 07:24

Ķīnā no koronavīrusa miruši jau 132 cilvēki; Vācijā jau četri inficētie

Jauns.lv / LETA

Ķīnā mirušo skaits nāvējošā koronavīrusa uzliesmojumā ir pieaudzis līdz 132 cilvēkiem, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 5974, pārsniedzot iepriekš SARS epidēmijā kontinentālajā Ķīnā inficēto skaitu, trešdien paziņoja varas iestādes.

Ķīnas nacionālā veselības komisija trešdien bija ziņojusi par 26 jauniem nāves gadījumiem un vairāk nekā 1400 apstiprinātiem jauniem infekcijas gadījumiem.

Smagā akūtā respiratorā sindroma (SARS) epidēmijā 2002. un 2003.gadā tika apstiprināti 5327 infekcijas gadījumi kontinentālajā Ķīnā. SARS epidēmijā nomira vairāk nekā 770 cilvēku visā pasaulē, tai skaitā 349 kontinentālajā Ķīnā.

foto: AP/Scanpix
Ķīnā apstiprināto infekcijas gadījumu skaits palielinājies līdz 5974.

Daži eksperti ir atzinīgi novērtējuši Pekinu par straujāku reakciju un lielāku atklātību par jauno vīrusu salīdzinājumā ar tās rīcību SARS krīzē.

Japāna un ASV trešdien evakuēja savus pilsoņus no koronavīrusa uzliesmojuma epicentra - Hubei provinces administratīvā centra Uhaņas pilsētas.

Vācijā apstiprināto Ķīnas jaunā nāvējošā koronavīrusa gadījumu skaits ir pieaudzis no viena līdz četriem, otrdien paziņoja Bavārijas federālās zemes veselības iestādes.

Ķīnā slēdz koronovīrusa krīzes centrā esošo Uhaņu

Ķīna ir paziņojusi, ka no ceturtdienas apturēs aviosatiksmi un vilcienu kustību no Hubejas provinces galvaspilsētas Uhaņas, kura ir jaunā koronavīrusa ...

gallery icon
24

Visi inficētie strādā Vācijas automašīnu daļu piegādes uzņēmumā "Webasto", kura galveno biroju Bavārijas Štarnbergas apgabalā nesen apmeklēja kolēģe no Ķīnas.  

Pirmais Vācijā inficētais, par kuru tika ziņots pirmdien, ir 33 gadus vecs vīrietis. Bavārijas Veselības ministrija otrdienas vakarā paziņoja par vēl trim infekcijas gadījumiem.

"Visi šie pacienti ir darbinieki Štarnbergas apgabala uzņēmumā, kur strādāja pirmā [šī vīrusa] skartā persona," teikts ministrijas paziņojumā.

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon
16

Ministrija piebilda, ka vēl 40 "Webasto" darbinieki bijuši "ciešā kontaktā" ar pirmo pacientu un viņi trešdiien tiks pārbaudīti. Visi četri inficētie atrodas izolatorā kādā Minhenes slimnīcā.

"Webasto" otrdienas vakarā paziņoja, ka līdz svētdienai slēdz savu galveno biroju Štarnbergas apgabala Štokdorfas ciemā. Šī biroja darbiniekiem ir dots norādījums neceļot pa Vāciju vai uz ārvalstīm.

Kompānija arī paziņoja, ka apturējusi visus biznesa braucienus uz Ķīnu un no turienes "vismaz uz nākamajām divām nedēļām".

Pirmo Vācijā inficēto bija inficējusi ķīniete, kas 21.janvārī ieradās uz mācības pasākumu "Webasto", kur abi strādājuši kopā mazās darba grupās.

Ķīniete ir Šanhajas iedzīvotāja, un "gripai līdzīgus" simptomus viņa pamanījusi, 23.janvārī lidojot atpakaļ uz dzimteni, sacīja Bavārijas Veselības un pārtikas drošības dienesta vadītājs Andreass Capfs.

Pirms ierašanās Vācijā viņu apmeklējuši vecāki no Uhaņas - pilsētas, kur koronavīrusa uzliesmojums izraisījās.

Pirmajam sasirgušajam vācietim nedēļas nogales laikā attīstījušies simptomi, pirmdien viņš atgriezies darbā, bet tad, ņemot vērā mediju vēstis par vīrusu, devies uz slimnīcu. Inficēšanās notikusi "laika sprīdī, kurā ķīnietei vēl nebija nekādu simptomu", sacīja Capfs.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) bija iepriekš paziņojusi, ka tai ir zināms tikai viens gadījums ārpus Ķīnas, kad vīruss nodots no cilvēka cilvēkam - Vjetnamā.

Francija bija pirmā Eiropas valsts, kuru skāra šī koronavīrusa uzliesmojums, un tur ir reģistrēti trīs zināmi infekcijas gadījumi. Visi trīs Francijā reģistrētie nesen bija apmeklējuši Ķīnu un ir ievietoti izolācijā.

Vācija ir ieteikusi saviem pilsoņiem izvairīties no braucieniem uz Ķīnu, kā arī apsver savu pilsoņu evakuāciju no vīrusa uzliesmojuma epicentra - Hubei provinces Uhaņas pilsētas.