foto: AFP/Scanpix
Trampa advokāti impīčmenta prāvā uzbrūk Baideniem
Donalda Trampa advokāti impīčmenta prāvā - Alans Deršovics (pa kreisi) un Pama Bondi.
2020. gada 28. janvāris, 11:21

Trampa advokāti impīčmenta prāvā uzbrūk Baideniem

Jauns.lv / LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāti pirmdien impīčmenta prāvā Senātā aizstāvēja Trampa savulaik Ukrainai pausto prasību veikt izmeklēšanu saistībā ar bijušā viceprezidenta Džo Baidena un viņa dēla Hantera darbībām, skaidrojot, ka Trampa motivācija bijusi bažas par korupciju.

Republikāne un bijusī Floridas ģenerālprokurore Pama Bondi, kā arī cits Trampa advokāts Ēriks Heršmans izvērsa saskaņotu uzbrukumu Baideniem, cenšoties aizstāvēt Trampa rīcību 100 senatoru priekšā, kas izlems prezidenta likteni.

"Ukrainā ir tāds dabasgāzes uzņēmums ar nosaukumu "Burisma". Lūk, kas notika drīz pēc tam, kad viceprezidents Baidens tika iecelts par atbildīgo cilvēku ASV un Ukrainas politikas jautājumos. Viņa dēls Hanters Baidens nonāk "Burisma" valdē, strādājot oligarha [Mikolas] Zločevska labā un saņemot no viņa atalgojumu," sacīja Bondi.

foto: AFP/Scanpix
Donalda Trampa advokāti impīčmenta prāvā - Alans Deršovics (pa kreisi) un Pama Bondi.

Republikāņi apsūdz Baidenus korupcijā saistībā ar Hantera Baidena darbu Ukrainas enerģētikas uzņēmumā "Burisma". Tiesa gan, līdz šim nav parādījušies nekādi pierādījumi par nelikumībām saistībā ar Džo Baidena aktivitātēm Ukrainā.

"Hantera Baidena lēmums pievienoties uzņēmumam "Burisma" uzreiz raisīja bažas," sacīja advokāte.

Demonstrējot banku dokumentus, Bondi sacīja, ka Hanteram Baidenam maksāti "miljoni" dolāru par atrašanos "Burisma" valdē laikā, kad viņa tēvs bija Baraka Obamas viceprezidents.

"Ja jūs uzvārds nav "Baidens", vai jums šķiet, ka jūs tiktu aicināti pievienoties "Burisma" valdei? Es nezinu. Iespējams, nē," pieļāva advokāte.

Viņa citēja kādu Valsts departamenta amatpersonu, kas 2015.gadā, kad Džo Baidens bija viceprezidents, paudusi bažas, ka Hantera Baidena nonākšana šajā amatā var "radīt iespaidu par interešu konfliktu".

Tramps neko nav pārkāpis, paužot savas bažas, sacīja Bondi, norādot, ka Pārstāvju palātas demokrāti, kas impīčmenta lietā uztur apsūdzības, nav iepazīstinājuši ar visiem faktiem, kas ir saistīti ar "Burisma" un Baideniem.