foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: garāmbraucējs Kanādā ar siltu kafiju izglābj sniegā iesalušus kaķēnus
2020. gada 25. janvāris, 10:15

VIDEO: garāmbraucējs Kanādā ar siltu kafiju izglābj sniegā iesalušus kaķēnus

Jauns.lv

Kanādas provinces Albertas iedzīvotājs Kendals savā "Facebook" lapā publicējis video ar neparastu glābšanas operāciju - viņš no sniega gūsta atbrīvojis piesalušus kaķēnus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video redzams, kā trīs kaķēni, cieši piekļāvušies viens otram, nespēj izkustēties no vietas. Pieejot tuvāk atklājas, ka viņu astes piesalušas sniegam. Kamēr vienu kaķēnu atbrīvot izdodas viegli, pārējo sasildīšanai Kendals izmanto līdzi paņemto kafiju.

foto: ekrānuzņēmums no video

Vīrietis kaķēnus pamanījis, braucot uz darbu. Viņš uzskata, ka kaķēni, visticamāk, tīši pamesti nekurienes vidū. "Nabadziņi bija piesaluši ledum, viņi, visticamāk, šeit pavadījuši visu nakti," stāsta Kendals. "Aizvedu viņus mājās, pabaroju un padzirdīju, viņi izskatās veseli un draudzīgi."

Dažu stundu laikā video bija paguvis gūt interneta lietotāju ievērību, tāpēc jau neilgi pēc pirmā ieraksta Kendals paziņoja, ka visiem kaķēniem jau atrastas jaunas mājas. 

Albertā šajās dienās gaisa temperatūra svārstās ap nulli. Ja dienā gaiss iesilst, tad naktī var noslīdēt līdz -7 grādu pēc Celsija atzīmei. Vēl pirms nedēļas šajā Kanādas apgabalā valdīja pat -26 grādu sals.

Jauns.lv jau ziņoja, ka dažviet Kanādā šī ziema atnākusi ar īpaši bargiem laikapstākļiem. Piektdien, 17. janvārī, St. John's Starptautiskajā lidostā fiksēta 76,2 centimetrus bieza sniega sega, pārspējot 1999. gada rekordu – 68,4 centimetrus sniega, vēsta CNN. 

Kamēr pie mums teju vai pavasaris, cilvēki Kanādā burtiski rok sevi ārā no sniega

Ņūfaundlendā, Kanādā, fiksēta rekordliela snigšana, iedzīvotājiem liekot burtiski izrakt sevi no sniega masām.

gallery icon
26