foto: IAIN BREW via REUTERS
Austrālijā avarējusi ugunsgrēku dzēšanā iesaistīta lidmašīna ar trīs amerikāņiem
2020. gada 23. janvāris, 09:19

Austrālijā avarējusi ugunsgrēku dzēšanā iesaistīta lidmašīna ar trīs amerikāņiem

Jauns.lv / LETA

Austrālijā ceturtdien avarējusi ugunsgrēku dzēšanā iesaistīta lidmašīna ar trīs amerikāņiem, kas visi gājuši bojā, paziņojušas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikljana žurnālistiem apstiprināja, ka lidmašīna ir nogāzusies un cilvēki, kas atradās tajā, gājuši bojā.

ASV bāzētais uzņēmums "Coulson Aviation" pavēstīja, ka viens no tās lidparātiem - lidojošā ūdens cisterna "C130 Hercules" - pazudis pēc izlidošanas no Ričmondas, Jaundienvidvelsas štatā. Uzņēmums ziņoja, ka avārija bijusi smaga, bet plašāku informāciju nespēja sniegt.

"Coulson Aviation" un Jaundienvidvelsas Lauku ugunsdzēsības dienests sadarbojas pēdējos četrus, piecus gadus. 

Jaundienvidvelsas Lauku ugunsdzēsības dienesta komisārs Šeins Ficsimonss sacīja, ka pagaidām viņam zināms tikai tas, ka lidmašīna ir avarējusi.

Viņš sacīja, ka visi trīs cilvēki, kas atradās lidmašīnā, ir no ASV.

"Diemžēl, viss, ko mums izdevies paveikt, ir noteikt vraka atrašānās vietu (..), un mums nav izdevies atrast izdzīvojušos," sacīja Ficsimonss.

Jaundienvidvelsas Lauku ugunsdzēsības dienests iepriekš ziņoja, ka tiek izmeklēts incidents, kurā iesaistīts ugunsdzēsēju lidojošā ūdens cisterna "C130 Hercules", kas bija iesaistīta liela ugunsgrēka dzēšanā nacionālā parka teritorijā Sniega kalnu reģionā. Lidaparāta meklēšanā tika izmantoti vairāki helikopteri, ziņoja vietējie mediji.

Beredžikljana sacīja, ka avārijas brīdī Jaundienvidvelsā ar ugunsgrēkiem cīnījās vairāk nekā 1700 ugunsdzēsēju un brīvprātīgo.

Tikmēr Kanberas varasiestādes aicinājušas austrumu piepilsētu iedzīvotājus palikt savās dzīvesvietās, jo tās pamest esot jau pārāk vēlu un pārvietošanās būtu "ārkārtīgi bīstama un potenciāli nāvējoša".

"Uguns var apdraudēt visu dzīvo tā ceļā. Ļaudis šajās priekšpilsētās ir apdraudēti un, ugunsgrēkam tuvojoties, tiem nekavējoties jāmeklē patvērums," teikts Austrālijas galvaspilsētas apkaimes Ārkārtas dienestu pārvaldes paziņojumā.

Avioreisi no Kanberas lidostas tiek aizkavēti, lai ļautu pacelties un nolaisties lidmašīnām, kas piedalās ugunsgrēka dzēšanā netālu no pilsētas austrumu nomalē esošā lidlauka.

Ceļu satiksmes policija tviterī ziņo, ka liesmas izplatās strauji un slēgti vairāki ceļi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ugunsgrēks pie Kanberas sākās trešdien, bet spēcīgais vējš un karstums ir pasliktinājuši situāciju, un ceturtdienas rītā pie lidostas izcēlies vēl viens ugunsgrēks.

Kopš septembra Austrālija piedzīvojusi simtiem savvaļas ugunsgrēku, kuros līdz šim gājuši bojā 29 cilvēki. Tiek lēsts, ka liesmās gājis bojā arī miljards savvaļas dzīvnieku.

Ugunsgrēki nopostījuši 2500 mājas, bet izdegušās platības apmēri pielīdzināmi trešdaļai Vācijas teritorijas.