foto: EPA/Scanpix
Vācijas lauksaimnieki ar simtiem traktoru protestē pret arvien stingrāku regulējumu
Simtiem traktoru kolonnās virzās uz Berlīni un citām lielākajām pilsētā.
Pasaulē
2020. gada 17. janvāris, 13:50

Vācijas lauksaimnieki ar simtiem traktoru protestē pret arvien stingrāku regulējumu

Jauns.lv / LETA

Vācijā piektdien simtiem traktoru kolonnās devušies uz Berlīni un citām lielākajām pilsētām, lauksaimniekiem protestējot pret arvien stingrāku regulējumu klimata aizsardzības un dzīvnieku labturības jomā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Piepilsētu iedzīvotāji jau iepriekš tika brīdināti par iespējamiem satiksmes traucējumiem.  

Lauksaimnieku protesti notika Bavārijas un Bādenes-Virtenbergas federālajās zemēs Vācijas dienvidos, Hesenes federālajā zemē valsts vidienē, Lejassaksijā valsts ziemeļrietumos, kā arī Berlīnē un Brēmenē.

Berlīnes centrā traktori iebrauca trīs kolonnās no ziemeļiem, dienvidiem un rietumiem. Lauksaimnieki ar traktoriem ieradās Berlīnē no Brandenburgas.

Dalībai demonstrācijā Berlīnē bija reģistrēti 500 traktori. Lauksaimnieki tos novietoja uz galvenās ielas, kas ved uz Berlīnes Brandenburgas vārtiem.

Piektdien Berlīnē tiek atklāta pārtikas, lauksaimniecības un dārzkopības izstāde-gadatirgus "Internationale Grüne Woche" jeb "Zaļā nedēļa". Atklāšanas ceremonijā piedalījās Vācijas pārtikas un lauksaimniecības ministre Jūlija Kleknere, Berlīnes mērs Mihaels Millers un Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības komisārs Janušs Vojcehovskis.

Ikgadējais pasākums, kas notiek kopš 1926.gada, pēdējo gadu laikā noticis protestu ēnā. Protesti saistīti gan ar lauksaimniecības nākotni, gan ar vides politiku.

Sestdien Berlīnē gaidāma vides aktīvistu un cilvēktiesību aizstāvju protesta akcija.

Lauksaimnieku akcija cita starpā ir vērsta pret Vācijas valdības lauksaimniecības politiku - jauno dzīvnieku labturības marķējumu un ierobežojumiem pesticīdu izmantošanā ar mērķi aizsargāt kukaiņus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas