foto: REUTERS/SCANPIX
"Es domāju, ka nomiršu" - 18 stundas apraktu zem sniega lavīnas izglābj 12 gadus vecu meitenīti
Pasaulē
2020. gada 16. janvāris, 13:21

"Es domāju, ka nomiršu" - 18 stundas apraktu zem sniega lavīnas izglābj 12 gadus vecu meitenīti

Jauns.lv

12 gadus veca meitene atrasta dzīva pēc tam, kad 18 stundas pavadījusi aprakta zem sniega lavīnas, kas pārklāja viņas mājas Pakistānas kontrolētajā Kašmīrā.

Samīna Bibi kliegusi pēc palīdzības, guļot savā istabā, iesprostota zem sniega. Kā medijiem atzinusi meitene, viņa jau bija samierinājusies ar domu par nāvi. 

foto: REUTERS/SCANPIX

Samīna izglābta no Bakvali ciemata un aizvesta uz slimnīcu Muzafarabadā. Lai gan meitene izdzīvojusi, vairāki viņas ģimenes locekļi gājuši bojā. Samīna guvusi kājas lūzumu un citas dzīvību neapdraudošas traumas. 

Meitnes māte stāsta, ka neviens mājas nav dzirdējis par tuvojošos sniega lavīnu, bet tad viss noticis dažu sekunžu laikā. "Es domāju, ka vairs nekad neredzēšu savu meitu dzīvu," stāsta Samīnas māte. 

Pēdējās dienās Nīlas ieleju skāruši zemes nogruvumi un lavīnas, nogalinot vismaz 74 cilvēkus. Lai gan Himalaju reģions jau izsenis bijis pakļauts iespējamām dabas katastrofām, pašreizējais nāves gadījumu skaits ir lielākais, kāds fiksēts pēdējās desmitgadēs. 

Lavīnas skārušas arī Indijas pārvaldīto Kašmīru un Afganistānu, taču vissmagāk cietusi Pakistānas pārvaldītā Kašmīra , jo īpaši Nīlas ieleja. Glābēji joprojām tur meklē desmitiem pazudušos.