foto: AP/Scanpix
Teherānā turpinās protesti saistībā ar Ukrainas lidmašīnas notriekšanu
Pasaulē
2020. gada 12. janvāris, 19:19

Teherānā turpinās protesti saistībā ar Ukrainas lidmašīnas notriekšanu

Jauns.lv / LETA

Teherānā svētdien pie divām universitātēm sākušās demonstrācijas saistībā ar Ukrainas pasažieru lidmašīnas notriekšanu, ziņo mediji.

Simtiem cilvēku sapulcējušies pie Šahida Behešti universitātes un Allames Tabatabai universitātes, kur piemin aviokatastrofā bojāgājušos, vēstīja Irānas ziņu aģentūra "Isna".

Kā ziņots, Irāna sestdien atzina, ka kļūdas dēļ notriekusi Ukrainas lidmašīnu, kuras katastrofā trešdien pie Teherānas dzīvību zaudēja visi 176 cilvēki, kas atradās lidaparātā.

Daudzi no protestētājiem aicināja atkāpties no amatiem personas, kas atbildīgas par šo traģēdiju, ziņoja "Isna".

Demonstrācijas bojāgājušo piemiņai Teherānā notika arī sestdien. Policija protestētājus izklīdināja.

Kijevas lidostā godina Teherānā notriektās ukraiņu lidmašīnas "Boeing 737-800" upurus

gallery icon
68

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien tviterī pauda atbalstu demonstrantiem un pavēstīja, ka Savienotās Valstis cieši seko līdzi demonstrācijām Irānā un nepieļaus jaunu slaktiņu.

Šodien Tramps publiskoja tviterī vēl vienu brīdinājumu: "Nenogaliniet savus protestētājus. Jūs jau esat nogalinājuši vai ieslodzījuši tūkstošus, un pasaule vēro. Ieslēdziet atpakaļ internetu  un ļaujiet žurnālistiem brīvi darboties!"

Kā ziņots, Ukrainas lidmašīna nogāzās trešdien dažas stundas pēc Irānas raķešu trieciena ASV bāzēm Irākā, kas bija sarīkots, atbildot uz pagājušās piektdienas ASV gaisa spēku triecienu Irākā, kurā tika nogalināts Irānas ģenerālis un vēl deviņi cilvēki.