Obama mudina Krieviju aktīvāk cīnīties pret "Islāma valsti"
"Putinam ir jācīnās ar tiem, kas nogalināja Krievijas pilsoņus," sacīja Obama.
Pasaulē
2015. gada 23. novembris, 08:30

Obama mudina Krieviju aktīvāk cīnīties pret "Islāma valsti"

Jauns.lv

Krievijai pienācis laiks pieņemt "stratēģisku lēmumu" attiecībā uz cīņu ar Sīrijas un Irākas sunnītu džihādistu grupējumu "Islāma valsts", preses konferencē Kualalumpurā ASEAN valstu samita noslēgumā sacīja ASV prezidents Baraks Obama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš uzsvēra, ka "Islāma valsts" ir slepkavas ar lielu ietekmi sociālajos tīklos.

Obama Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam atgādināja, ka "Islāma valsts" ir atbildīga par Krievijas aviolainera katastrofu Ēģiptē, kurā dzīvību zaudēja 224 cilvēki.

"Putinam ir jācīnās ar tiem, kas nogalināja Krievijas pilsoņus," sacīja Obama.

"Islāma valsts" tiks iznīcināta, bet teritorijas, kuras grupējums ieņēmis, "atkarotas", uzsvēra prezidents.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums uzņēmies atbildību par Parīzē 13. un 14.novembrī kā notikušo slaktiņu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu prezidenta Bašara al Asada valdībai.

ASV un citas valstis pārmetušas Maskavai, ka tā operācijas gaitā nepietiekami vēršas pret "Islāma valsti" un citiem džihādistiem, bet tā vietā uzbrūk pārējiem Asada pretinieku formējumiem.

LETA/Foto: Reuters