foto: EPA/Scanpix
Dīvainā Klimta mistērija: atrod 60 miljonus vērtu gleznu, kas bija pazudusi 23 gadus
2019. gada 11. decembris, 15:13

Dīvainā Klimta mistērija: atrod 60 miljonus vērtu gleznu, kas bija pazudusi 23 gadus

Jauns.lv

Slavenā mākslinieka Gustava Klimta glezna, kuru uzskatīja par nozagtu, atrasta Itālijas galerijas sienā, no kurienes tā it kā pazudusi, vēsta “The Telegraph”.

Dārznieks tīrot efeju modernās mākslas galerijā Itālijas ziemeļu pilsētā – Pjačenca, pamanījis sienā metāla paneli, atvēris to un palūkojies starpsienā.

“Es atradu šo kasti melnā maisā un sākumā man likās, ka tā ir miskaste, bet tad es piezvanīju saviem priekšniekiem,” Itālijas medijiem pastāstījis strādnieks.

Galerijas pārstāvji pastāstījuši, ka ir sajūsmā par šādu negaidītu atradumu un ir visai pārliecināti, ka tā tiešām ir Klimta glezna “Sievietes portrets”, kas pazuda no galerijas 1997.gada februārī.

Tajā laikā to gatavots izstādīt netālu esošajā pilī. Gleznu paredzēts pārbaudīt, lai pārliecinātos par tās autentiskumu.

Sākotnējā audekla apskate liecina, ka glezna varētu būt oriģināls. Austriešu mākslinieka darbs esot 60 miljonus eiro vērts un tā pazušana uzskatīta par vienu no pasaules visdīvainākajām mistērijām.

Varasiestādes izskata iespēju, ka zagļi noslēpuši gleznu starpsienā, lai vēlāk pēc tās atgrieztos. Toreiz ierosināta lieta un pārbaudīti visi galerijas darbinieki, bet pierādījumu trūkumu dēļ izmeklēšana izbeigta.

Pastāv iespēja, ka glezna visu šo laiku atradās starpsienā.