foto: AFP/Scanpix
Debija šizofrēnijā: absurdos veidos cenšas attaisnot studentes slepkavībā apsūdzēto krievu profesoru
Tagad atklājies, ka saušalīgajā slepkavībā apsūdzētais vēstures profesors Oļegs Sokolovs tiesāts arī iepriekš.
Pasaulē
2019. gada 19. novembris, 21:24

Debija šizofrēnijā: absurdos veidos cenšas attaisnot studentes slepkavībā apsūdzēto krievu profesoru

Jauns.lv

Sanktpēterburgas vēstures profesora Oļega Sokolova advokāts Aleksandrs Počujevs, kurš aizstāv vīrieti lietā par studentes slepkavību, apstiprinājis informāciju par viņa mēģinājumu izdarīt pašnavību, taču precizējis, ka tas nav noticis izmeklēšanas laikā, bet gan pārpratuma brīdī ar viņa mīļāko, vēsta krievu mediji.

Advokāts norādījis, ka doma par pašnāvību vēsturniekam ienākusi prātā tikko viņš sapratis, ka ir izdarījis slepkavību. Patlaban Sokolovs atrodoties apmierinošā, taču “ļoti nomāktā” stāvoklī.

foto: AFP/Scanpix
Tagad atklājies, ka saušalīgajā slepkavībā apsūdzētais vēstures profesors Oļegs Sokolovs tiesāts arī iepriekš.

Profesoram paredzēta arī papildus psihiatriskā ekspertīze. Aizstāvība uzstāj, ka Sokolovs ir nevainīgs un izskatītas tiekot daudzas notikušā versijas, pat saistītas ar “mistiku”.

“Nesen psiholoģijas eksperti izteica interesantu jautājumu saistībā ar Mēnesi, kas notikuma brīdī bija aktīvajā fāzē. Bija trīs dienas līdz pilnmēnesim. Un tas ir zināms medicīnisks fakts, ka šajā laikā parādās debijas šizofrēnijā,” žunālistiem sacījis advokāts.

Jau vēstīts, ka 9.novembrī Oļegu Sokolovu piedzērušos izvilka no upes Sanktpēterburgā. Viņa somā atrada nozāģētas sievietes rokas, bet dzīvoklī citas ķermeņa daļas. Nogalinātā izrādījās viņa studente Anastasija Ješčenko.

Meitene nošauta ar mazkalibra ieroci. Pēc profesora liecībām, viņš viņu nogalinājis sapnī. Tiesā Sokolovs asarām acīs paziņoja, ka Ješčenko izrādījas “briesmone” un it kā pirmā ar nazi viņam uzbruka.

Vēl ilgi pirms šokējošās traģēdijas par profesoru dzirdētas ne tās labākās atsauksmes. Bet pēc tam atklājies vēl viens aizmirsts krimināls fakts no Sokolova biogrāfijas.

1981.gadā viņš piedalījies seriāla filmēšanā un uzstājis uz to, ka pats vēlas vadīt vēsturisko kuģi. Pēc filmēšanas dalībnieku teiktā, Sokolovs “tik bezatbildīgi vadījis kuģi”, ka to nogremdējis.

Uz klāja atradušies cilvēki. Vienam no viņiem – audzēknim Vladimiram Sorokinam izglābties neizdevās. Toreiz Sokolovs saņēmis nosacītu sodu pateicoties vietējās aprindās ietekmīgajam tēvam.  

Studentes slepkavībā vainotais Sanktpēterburgas universitātes pasniedzējs Sokolovs apraudas tiesas zālē

gallery icon
24

Tēmas