foto: Caro / Schuelke
Beidzot atklāts nāves iemesls jauniešiem, kuri vienlaikus nomira uz "Tallink" prāmja
2019. gada 13. novembris, 22:12

Beidzot atklāts nāves iemesls jauniešiem, kuri vienlaikus nomira uz "Tallink" prāmja

Jauns.lv

Policija neuzsāks izmeklēšanu par diviem nāves gadījumiem uz "Tallink Silja Europa" prāmja, kas oktobra izskaņā ceļoja no Helsinkiem uz Tallinu. 21.oktobra rītā uz prāmja klāja atrada divus mirušus jauniešus. Viņi abi bija Somijas pilsoņi.

Kā vēsta igauņu medijs "Err.ee", teju mēnesi pēc nelaimes policija publiskojusi ekspertīzes rezultātus. Uzreiz zināms, ka pamata ierosināt krimināllietu nav. Jau vēstījām, ka 21.oktobra rītā, kad prāmis piestājis Tallinā, no klāja nav nokāpuši divi Somijas pilsoņi - 25 gadus veca sieviete un 21 gadu vecs vīrietis. Viņus atrada mirušus katru savā kajītē.

Jau tūdaļ pēc notikušā mediji vēstīja, ka abi jaunieši nav savstarpēji bijuši pazīstami. Katru atrada atsevišķā kajītē mirušus prāmja uzkopšanas laikā. Vienu līķi uzgāja pl.3 naktī, otru pēc divām stundām.

Tiesu medicīnisko ekspertīzi abiem veica Igaunijā. Policijas preses pārstāve Leana Loida igauņu radio apliecina, ka abas nāves nav savstarpēji saistītas. Ekspertīzē noteikts, ka jaunā sieviete mirusi no pašai jau iepriekš bijušām veselības problēmām. Arī 21 gadu vecais vīrietis miris sliktas veselības dēļ. Ne uz viena no ķermeņiem nav atrastas vardarbības pazīmes un nav arī aizdomas par jebkādu citu noziegumu. 

Tēmas