foto: Shutterstock
"Tas šķita pārāk labi, lai būtu patiesi" - kas notika pēc tam, kad franču pāris nolēma nopirkt māju Itālijā par 1 eiro
Itālijas pilsētiņa Mussomeli - vieta, kur franču pāris iegādājies īpašumu par 1 eiro.
Pasaulē
2019. gada 13. novembris, 13:49

"Tas šķita pārāk labi, lai būtu patiesi" - kas notika pēc tam, kad franču pāris nolēma nopirkt māju Itālijā par 1 eiro

Jauns.lv

“Tas šķita pārāk labs darījums, lai būtu patiess! Mēs pieņēmām izaicinājumu un nopirkām māju Itālijas laukos par vienu eiro,” stāsta Morgana Guihota no Francijas, kura atsaukusies medijos tik daudzkārt sludinātajai iespējai – iegādāties māju Itālijā par smieklu naudu.

Pēdējā gada laikā vairākas Itālijas mazpilsētas ir piedāvājušas iespēju ārvalstniekiem iegādāties īpašumus par smieklīgi mazu samaksu, ar mērķi piesaistīt jaunus pamatiedzīvotājus, tādējādi saglabājot kopienas tradīcijas un neļaujot pilsētiņai izmirt. 

Pēc ziņu nonākšanas medijos, uz vilinošajiem piedāvājumiem atsaukušies tūkstošiem cilvēku, bet, vai kāds patiešām iegādājās kādu no īpašumiem? Un, kas notika tālāk? CNN uzrunājis pāri no Francijas, kuri patiešām izmantojuši iespēju un nu renovē savu privātmāju Sicīlijas dienvidos. 

Morgana Guihota ar vīru bijuši vieni no pirmajiem pircējiem, kur savā īpašumā par vienu eiro ieguvuši māju gleznainā pilsētiņā pašā Sicīlijas sirdī. Īpašums paredzēts, kā ģimenes otrās mājas. 

Lielākā daļa piedāvājumu ir ar “āķi”, proti, jaunajiem īpašniekiem mājvieta pilnībā jārenovē. To arī 27 gadus vecā Morgana un viņas vīrs paveikuši. Abi būdami amatnieki un restauratori, viņi lielāko daļu darbu paveikuši paši savām rokām. Abi atzīst, ka uz dzīvi Itālijā pagaidām negrasās pārcelties, bet īpašumu izmantošot kā brīvdienu māju Ziemassvētkos un bērnu vasaras brīvlaikā. 

“Kad mēs nolēmām izmantot šo piedāvājumu, lielākā motivācija bija neticami zemā cena, salīdzinot ar dārgo īpašumu tirgu Francijā. Bet tas, kas iekaroja mūsu sirdis, bija mazās Sicīlijas pilsētiņas šarms un laipnie cilvēki,” stāsta Morgana. 

“Pilsētiņa ir tuvu skaistiem Sicīlijas galamērķiem un pretstatā citiem ciematiem, nav izolēta. Te ir viss, kas vajadzīgs – lielveikali, restorāni,” piebilst Morgana. 

Tāpat pāris atzīst, ka nav saskārušies ar nekādiem nepatīkamiem pārsteigumiem: “Visi ir bijuši patiesi laipni, un meitenes, kuras strādā nekustamo īpašumu aģentūrā, sekoja mums ik uz soļa, palīdzot ar dokumentiem un to tulkošanu.”

Lai gan Morgana un viņas vīrs vēl ir salīdzinoši jauni, viņi plāno uz Itālijas mājām pārcelties, aizejot pensijā. 

Tēmas