foto: REUTERS/SCANPIX
Boriss Džonsons savu oponentu Džeremiju Korbinu salīdzina ar Staļinu
Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvās partijas līderis Boriss Džonsons.
Pasaulē
2019. gada 6. novembris, 13:47

Boriss Džonsons savu oponentu Džeremiju Korbinu salīdzina ar Staļinu

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvās partijas līderis Boriss Džonsons saskata līdzības starp leiboristu līderi Džeremiju Korbinu un padomju diktatoru Josifu Staļinu, politiskajam sāncensim pārmetot miljardieru demonizēšanu un naidu pret materiālo vērtību radītājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Korbins vēršas pret valsts turīgākajiem pilsoņiem ar tādu "baudu un atriebīgumu", kāds nav pieredzēts kopš Staļina izvērstajām represijām pret budžiem, publikācijā laikrakstā "Daily Telegraph" norādīja Džonsons.

"Mūsdienu Leiboristu partijas traģēdija ir tā, ka viņi peļņas motīvu neieredz tik instinktīvi - un bezjēdzīgi pacels nodokļus -, ka viņi iznīcinās šīs valsts pārticības pašus pamatus," brīdināja premjers.

foto: REUTERS/SCANPIX
Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvās partijas līderis Boriss Džonsons.

Leiboristi tikai "izliekas, ka viņu naids ir vērsts vien pret atsevišķiem miljardieriem", bet realitātē viņi "palielinās nodokļus visiem - pensijām, uzņēmumiem, mantojumam, mājām, dārziem", prognozēja konservatīvo līderis.

Uzsākot leiboristu kampaņu, Korbins tviterī atgādināja, ka "Apvienotajā Karalistē ir 150 miljardieri, bet 14 miljoni cilvēku dzīvo nabadzībā".

"Taisnīgā sabiedrībā nebūtu miljardieru un neviens nedzīvotu nabadzībā", pauda Korbins.

Leiboristi vēl nav publicējuši savu nodokļu plānu un vēlēšanu manifestu, bet sagaidāms, ka tajā galvenā uzmanība būs pievērsta Nacionālā Veselības dienesta (NHS) saglabāšanai un valsts tēriņu palielināšanai pēc taupības politikas desmitgades.

Otrdien Džonsons publicēja atklātu vēstuli Korbinam, mudinot sāncensi valsts interešu labā viest skaidrību par leiboristu nostāju breksita jautājumā.

Korbins atbildēja: "Trīs mēnešu laikā panākt uzticamu vienošanos. Sešu mēnešu laikā nodot to tautai galīgai izlemšanai ar vienu no alternatīvām - palikt [Eiropas Savienībā]. Tāda ir mūsu breksita rīcībpolitika."

Pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas Lielbritānijā notiks 12.decembrī.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās