foto: AP/Scanpix
Vācijas aktīvistu kuģis Itālijā nogādās 88 nelegālos imigrantus
Vācijas aktīvistu kuģis "Alan Kurdi" Itālijā Taranto ostā krastā izsēdinās 88 nelegālos imigrantus.
Pasaulē
2019. gada 2. novembris, 13:47

Vācijas aktīvistu kuģis Itālijā nogādās 88 nelegālos imigrantus

Jauns.lv / LETA

Vācijas aktīvistu organizācijas "Sea-Eye" kuģis "Alan Kurdi" Itālijā Taranto ostā krastā izsēdinās 88 nelegālos imigrantus, sestdien pavēstīja organizācijas pārstāvis sakariem ar presi Gordens Islers.

Kuģis nedēļu gaidījis atļauju piestāt kādā ostā, un sagaidāms, ka Taranto tas sasniegs svētdien. Itālijas Iekšlietu ministrija piektdien paziņojusi par ostas izraudzīšanos, kur aktīvistu kuģis var izsēdināt uz Itālijas piekrasti atvestos nelegālos imigrantus.

Vācija un Francija apliecinājušas, ka uzņems 60 kuģa pasažierus. Portugāle un Īrija piekritušas uzņemt attiecīgi piecus un divus.

Itālija un Malta nelegālo imigrantu pārvadātāju kuģiem savās ostās ļauj piestāt vienīgi tad, ja citas Eiropas Savienības valstis ir piekritušas uzņemt aktīvistu kuģu pasažierus.

Itālijas iepriekšējā valdība bija pieņēmusi stingrus likumus, kas vērsti pret nevalstisko organizāciju kuģiem, kuri Vidusjūrā uzņem nelegālos imigrantus.

Iepriekšējais Itālijas iekšlietu ministrs un partijas "Līga" līderis Mateo Salvīni vairākkārt kritizējis aktīvistu organizācijas par to, ka tās faktiski nodrošina "taksometra pakalpojumus" nelegālajiem imigrantiem.

Jaunā Itālijas valdība, kurā "Līga" vairs nav pārstāvēta, pret aktīvistu operācijām izturas pielaidīgāk.