foto: AFP/Scanpix
Parādās arvien jaunas dīvainības par ģimeni, kas pagrabā Nīderlandē gadiem gaidīja pasaules galu
Mediji ziņoja, ka ģimene gadiem ilgi dzīvojusi izolācijā pagrabā, gaidot pasaules galu.
Pasaulē
2019. gada 18. oktobris, 15:57

Parādās arvien jaunas dīvainības par ģimeni, kas pagrabā Nīderlandē gadiem gaidīja pasaules galu

Jauns.lv

Vīrietis, kura ģimene teju dekādi nodzīvoja slepenā istabā Drentes provinces fermā Nīderlandē, agrāk bijis pretrunīgi vērtētās Unifikācijas baznīcas biedrs un centies izveidot pats savu kultu, vēsta vietējie mediji.

Iepriekš ziņots, ka izmeklējot kādas ģimenes gadiem ilgo dzīvošanu pilnīgā izolācijā pagrabā lauku saimniecībā Drentes provincē, Nīderlandes policija aizturējusi 58 gadus vecu Austrijas pilsoni.

Policija saimniecībā pirmdien atklāja vecāku vīrieti un piecus jauniešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Mediji ziņoja, ka ģimene gadiem ilgi dzīvojusi izolācijā pagrabā, gaidot pasaules galu.

Vīrietis, kura patiesā identitāte joprojām nav noteikta, ceturtdien arestēts aizdomās par “cilvēku brīvības atņemšanu, veselības apdraudēšanu un naudas atmazgāšanu”.

Tagad ārvalstu mediji ziņo, ka Nīderlandes policija aizturējusi vēl vienu 67 gadus vecu vīrieti, kurš, iespējams, arī saistīts ar Drentes provinces fermā notiekošo un tiek apsūdzēts līdzīgos noziegumos.

Abi vīrieši bijuši Unifikācijas baznīcas biedri. Unifikācijas baznīca 67 gadus veco vīrieti identificējusi kā Van Durstenu. Baznīcas paziņojumā teikts, ka “bijis ļoti uztraucoši uzzināt par ģimeni, kas turēta necilvēcīgos apstākļos Nīderlandē.”.

Paziņojumā teikts, ka baznīca var apstiprināt – Van Dorstens 80.gadu vidū bijis tās biedrs, bet 1987.gadā izstājies.Viņam bijušas psiholoģiska rakstura problēmas un viņa brālis par vīrieti neko  neesot dzirdējis vairāk nekā 30 gadus. 

Van Dorstens bijis aktīvs kustības biedrs arī Vācijā un Austrijā. No citiem baznīcas biedriem zināms, ka viņš bijis ļoti “reliģisks” un, iespējams, vēlējies izveidot pats savu sektu.

Kaimiņos dzīvojošie medijiem atklājuši, ka uzskatījuši Van Dorstenu par mirušu, jo viņš neesot apmeklējis savas mātes bēres. 

Jau vēstīts, ka Nīderlandē policija atradusi ģimeni, kas gadiem ilgi dzīvojusi noslēgtībā kādā pagrabā lauku saimniecībā Drentes provincē. Nīderlandes radio ziņo, ka ģimene gaidījusi pasaules galu.

Nīderlandes radio ziņo, ka vīrietis un seši viņa pieaugušie bērni dzīvojuši pilnīgā izolācijā no ārpasaules. Bērni ir vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Vietējā kroga īpašnieks medijiem sacīja, ka sazinājies ar policiju pirmdien, kad sastapis apjukušu jaunu cilvēku, kurš stāstījis, ka nav bijis laukā deviņus gadus.

Vecākajam no bērniem, 25 gadus vecajam jaunietim, ir konts sociālajā tīklā "Facebook", kur viņš jūnijā pirmo reizi deviņos gados publicējis ierakstu, atklājot, ka sācis strādāt uzņēmumā "Creconat". Šis uzņēmums ir saistīts ar citu firmu, kas pieder aizturētajam austrietim.

Jaunietis arī publicējis vairākas fotogrāfijas ar sevi un saites uz produktiem un ziņām par protestiem, tostarp nesen notikušu klimata aktīvistu demonstrāciju. Vietnē "LinkedIn" jaunietis norādījis, ka viņa vecāki vadījuši veiksmīgu biznesu, līdz viņa māte nomirusi 2004.gadā.

Vietējais telekanāls "RTV Drenthe", kas pirmais ziņoja par notikušo, vēstīja, ka policiju izsaucis vietējā kroga īpašnieks pēc tam, kad krogā svētdienas vakarā ieklīdis 25 gadus vecais jaunietis, kurš bijis manāmi apjucis un stāstījis, ka nav bijis laukā deviņus gadus.

Policija, pārmeklējot ēku saimniecībā, atklāja dzīvojamajā istabā aiz skapja kāpnes, kas ved uz pagrabu, kur ģimene dzīvojusi.