foto: AFP/Scanpix
Atklājas jaunas detaļas par ģimeni Nīderlandē, kas gadiem dzīvoja pagrabā bailēs no pasaules gala
Māja Nīderlandē, kurā ieslodzīti bija pieci jaunieši.
2019. gada 16. oktobris, 21:52

Atklājas jaunas detaļas par ģimeni Nīderlandē, kas gadiem dzīvoja pagrabā bailēs no pasaules gala

Jauns.lv / LETA

Izmeklējot kādas ģimenes gadiem ilgo dzīvošanu pilnīgā izolācijā pagrabā lauku saimniecībā Drentes provincē, Nīderlandes policija aizturējusi 58 gadus vecu Austrijas pilsoni, trešdien paziņojušas amatpersonas.

Policija saimniecībā pirmdien atklāja vecāku vīrieti un piecus jauniešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem. Vecākais vīrietis ir jauniešu tēvs. Mediji ziņoja, ka ģimene gadiem ilgi dzīvojusi izolācijā pagrabā, gaidot pasaules galu. Vienlaikus tika aizturēts 58 gadus vecs austrietis, nevis bērnu tēvs, kā sākotnēji varēja spriest pēc mediju ziņotā.

foto: AFP/Scanpix
Māja Nīderlandē, kurā ieslodzīti bija pieci jaunieši.

Policija arī sākotnēji ziņoja, ka atrasti seši bērni, bet vēlāk precizēja, ka runa ir par pieciem jauniešiem. Austrijas Ārlietu ministrija apstiprināja, ka šajā lietā aizturēts Austrijas pilsonis no Vīnes, bet norādīja, ka vīrietis nevēlas kontaktēties ar Austrijas amatpersonām. Nīderlandes varasiestādes paziņojušas, ka visi pārējie šajā lietā iesaistītie ir Nīderlandes pilsoņi.

Nīderlandes un Austrijas mediji ziņoja, ka aizturētais bijis zināms kā "Jozefs, austrietis" un bijis tas, kurš turējis ģimeni pagrabā, īrējis saimniecību un audzējis dārzeņus, no kā ģimene pārtikusi. Vecākajam no bērniem, 25 gadus vecajam jaunietim, ir konts sociālajā tīklā "Facebook", kur viņš jūnijā pirmo reizi deviņos gados publicējis ierakstu, atklājot, ka sācis strādāt uzņēmumā "Creconat". Šis uzņēmums ir saistīts ar citu firmu, kas pieder aizturētajam austrietim.

Jaunietis arī publicējis vairākas fotogrāfijas ar sevi un saites uz produktiem un ziņām par protestiem, tostarp nesen notikušu klimata aktīvistu demonstrāciju. Vietnē "LinkedIn" jaunietis norādījis, ka viņa vecāki vadījuši veiksmīgu biznesu, līdz viņa māte nomirusi 2004.gadā.

Vietējais telekanāls "RTV Drenthe", kas pirmais ziņoja par notikušo, vēstīja, ka policiju izsaucis vietējā kroga īpašnieks pēc tam, kad krogā svētdienas vakarā ieklīdis 25 gadus vecais jaunietis, kurš bijis manāmi apjucis un stāstījis, ka nav bijis laukā deviņus gadus. Policija, pārmeklējot ēku saimniecībā, atklāja dzīvojamajā istabā aiz skapja kāpnes, kas ved uz pagrabu, kur ģimene dzīvojusi.