foto: AP/Scanpix
Turcijas artilērijas apšaudē nogalināti divi Sīrijas karavīri
Artilērijas apšaudē vairāki Sīrijas karavīri ievainoti.
Pasaulē
2019. gada 16. oktobris, 13:09

Turcijas artilērijas apšaudē nogalināti divi Sīrijas karavīri

Jauns.lv / LETA

Turcijas artilērijas apšaudē Sīrijas ziemeļaustrumos otrdien nogalināti divi Sīrijas karavīri, pavēstīja Sīrijas kara monitoringa organizācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karavīri nogalināti Turcijas armijas un tās sabiedroto sīriešu nemiernieku artilērijas apšaudē uz austrumiem no Ain Īsas, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR). Šajā apvidū notikušas arī Turcijas armijas un kurdu vadīto Sīrijas Demokrātisko spēku (SDF) kaujas.

Artilērijas apšaudē vairāki Sīrijas karavīri ievainoti.

Sadursmēs krituši deviņi SDF karotāji un 21 Turcijas atbalstīto sīriešu formējumu kaujinieks, norādīja SOHR.

Turcija 9.oktobrī sāka plašu uzbrukumu kurdu kontrolētajām teritorijām Sīrijas ziemeļaustrumos, vispirms veicot intensīvu bombardēšanu, bet tad izvēršot sauszemes spēku ofensīvu.

Turcijas iebrukums kļuva iespējams pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps 6.oktobrī paziņoja, ka Sīrijā no robežas ar Turciju tiek atvilkti ASV karavīri, kas cita starpā bija arī garants tam, ka Turcija neuzbrūk Sīrijas kurdiem.

Pirmdien Sīrijas kurdu kontrolētajos apvidos tika sākta Sīrijas valdības karaspēka izvietošana, lai stātos pretī Turcijas iebrukumam.