foto: AFP/Scanpix
Franču sieviete savā virtuvē atrod renesanses mākslas šedevru 6 miljonu vērtībā
Mākslas darbs tiks izsolīts izsolē Senlī (Francijā) 27. oktobrī.
Pasaulē
2019. gada 24. septembris, 15:12

Franču sieviete savā virtuvē atrod renesanses mākslas šedevru 6 miljonu vērtībā

Jauns.lv

Kāda sieviete no Francijas savā virtuvē atradusi agrīnās renesanses mākslas šedevru, kas varētu būt sešus miljonus dolāru vērts (5,5 miljoni eiro), vēsta “The Guardian”. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiek lēsts, ka mākslas darba autors ir 13. gadsimta gleznotājs Čimabue – itāliešu gleznotājs un mozaīku autors. Uzskata, ka Čimabue ir pēdējais izcilais mākslinieks, kurš strādājis Bizantijas tradīcijā. Dante Aligjēri nosaucis Čimabui par izcilāko mākslinieku līdz Džoto. 

Mākslas eksperti darbu novērtējuši sešu miljonu dolāru vērtībā, piebilstot, ka tas visu laiku karājies virtuvē kādas sievietes mājās Francijas ziemeļos, kundzei nemaz neapjaušot tā patieso vērtību. 

Glezna tiek uzskatīta par daļu no Čimabues astoņu ainu mākslas darba, kurā atainota Kristus pielūgsme un sišana krustā. Vēl divas daļas no šīs kompozīcijas šobrīd izstādītas Londonas Nacionālajā Mākslas galerijā un Ņujorkas Mākslas galerijā. 

Mākslas darba īpašniece medijiem atklāj, ka domājusi – glezna ir sena reliģiska ikona, pirms to aiznesusi novērtēšanai uz vietējo izsoļu namu. 

Darbs tiks izsolīts izsolē Senlī (Francijā) 27. oktobrī. 

Tēmas