foto: Facebook
Kalifornijā mierīgu svētdienas vakaru ģimenei iztraucē mājās pēkšņi ieskrējusi puma
Pasaulē
2019. gada 19. septembris, 14:56

Kalifornijā mierīgu svētdienas vakaru ģimenei iztraucē mājās pēkšņi ieskrējusi puma

Jauns.lv

Svētdienas vakarā kāds pāris savās mājās ASV Kalifornijas štatā, apmēram 80 kilometru attālumā no Josemitu nacionālā parka, mierīgi skatījās televizoru, bet pēkšņi izdzirdēja skaļu troksni. Viņu mājās pa atvērtām durvīm bija ieskrējusi puma, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Edvards un Keitija Suduti pēkšņi izdzirdēja skaļu troksni un savā mājvietā pamanīja pumu, kas bija ieskrējusi iekšā pa vaļā palikušām durvīm. Pagāja kāds brīdis līdz abi saprata, kas vispār notiek, tomēr, viņuprāt, dzīvnieks iekštelpās nonācis, skrienot pakaļ kādam kaimiņu mājdzīvniekam.

Notikuma brīdī pumas aste pavisam nedaudz pieskārusies mājas saimniekam. Šī saskarsme un mājinieku savstarpējā sarunāšanās, acīmredzot, pārbiedēja arī dzīvnieku, jo puma strauji ieskrēja vannas istabas tālakājā stūrī un tur arī palika. 

Mājas saimniekiem izdevās ātri aiztaisīt vannas istabas durvis, bet pašiem ieslēgties citā istabā, no kuras abi izsauca palīgus.

Notikuma vietā ieradās Kalifornijas Tuolumne apgabala šerifa biroja darbinieki, kuri ar saimnieku atļauju izsita vannas istabas logu un palīdzēja dzīvniekam no iekštelpām izkļūt.

"Mēs dauzījām sienu, lai pievērstu pumas uzmanību, kā arī spīdinājām gaismu logā, lai dzīvnieks pats saprastu, ka caur to iespējams izbēgt," informē šerifa birojs. "Drīz vien puma izleca pa logu un aizbēga."

Pumu uzbrukumi cilvēkiem tiek reģistrēti ļoti reti. Varasiestādes Kalifornijā informē, ka pastāv 1000 reizes lielāka iespējamība, ka cilvēkam iespers zibens, nevis uzbruks puma.

Edvards un Keitija Suduti pēc notikušā pavēstījuši, ka vairs nekad mājas durvis neatstās atvērtas.