foto: scanpix
Ceļā uz Maskavu aizturēts šamanis, kurš vēlējies padzīt "dēmonu" Putinu
Pasaulē
2019. gada 19. septembris, 12:40

Ceļā uz Maskavu aizturēts šamanis, kurš vēlējies padzīt "dēmonu" Putinu

Jauns.lv / LETA

Krievijas policija aizturējusi Sibīrijas šamani, kurš kājām devies uz Maskavu, lai padzītu prezidentu Vladimiru Putinu, kuru uzskata par dēmonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Burjatijas policija šodien pavēstīja, ka šamanis Aleksandrs Gabiševs aizturēts uz šosejas pie Baikāla ezera un tiks nosūtīts atpakaļ uz dzimto reģionu, kur viņš tiekot meklēts par noziegumu.

Jakutu šamanis Aleksandrs Gabiševs devās ar kājām uz Maskavu, plānojot 2021. gadā izdzīt tumšos spēkus no Kremļa.

Gabiševs bija iecerējis kājām doties no Jakutskas uz Maskavu un 5000 kilometru garajā ceļā viņam bija pievienojušies vairāki sekotāji.

Gabiševa izteikumi par Putinu ir piesaistījuši sabiedrības uzmanību, tostarp izprovocējuši opozīcijas protestus, kā arī izsaukuši asu reakciju no varasiestāžu puses un noķengāšanu Kremlim lojālajos televīzijas kanālos.

Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs savukārt izsmējis amatpersonu reakciju, apgalvojot, ka tā atspoguļo Kremļa paranoju par jebkuru pretestības pazīmi.

Augustā, kad Gabiševs sasniedza Ulanudi, ceļu viņam aizšķērsoja citi šamaņi, kas aizliedza viņam ieiet pilsētā. Izcēlās sadursmes un vairāki cilvēki, kas pavadīja Gabiševu, tika aizturēti.

Šomēnes Ulanudi sākās opozīcijas protesti un piketi aizturēto Gabiševa sekotāju atbalstam. Protestētāji arī kritizēja vietējās vēlēšanas, apgalvojot, ka notikusi krāpšanās. Policija izjauca protestus un aizturēja protestētāju līderus, kuriem jau izvirzītas apsūdzības.

Gabiševs ceļā devās martā un plānoja sasniegt Maskavu 2021.gadā.