foto: Liepājas muzejs
Ķīnas laikraksts Honkongā izsmej Baltijas valstu neatkarību
Liepājnieki Baltijas ceļā, no izstādes „Tautas vienotība ceļā uz neatkarību” muzejā „Liepāja okupāciju režīmos”.
Pasaulē
2019. gada 9. septembris, 13:27

Ķīnas laikraksts Honkongā izsmej Baltijas valstu neatkarību

Jauns.lv / LETA

Honkongā iznākošais Ķīnas valstij piederošais laikraksts "Veņ Vei Po" publicējis rakstu, kurā izsmieta trīs Baltijas valstu neatkarība, vēsta Igaunijas avīze "Postimees".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rakstā apgalvots, ka gaidīto panākumu vietā Latvija, Lietuva un Igaunija joprojām esot nabadzīgas un dzīves līmenis Baltijas valstīs pašlaik esot vēl zemāks nekā padomju laikos.

Ķīnas laikrakstā uzsvērts, ka Baltijas valstīs ir korumpēti politiķi, smieklīgi mazas algas, kā arī valdot etniskie konflikti.

Tūkstošiem honkongiešu vienojas "Honkongas ceļā"

gallery icon
15

Raksts publicēts 24.augustā - dienu pēc tam, kad Honkongā protestētāji izveidoja cilvēku ķēdi, iedvesmojoties no Baltijas valstu iedzīvotājiem, kas 1989.gada 23.augustā sadevās rokās Baltijas ceļā.

"Veņ Vei Po" raksta autori norādījuši uz dažādām problēmām, ar kurām, viņuprāt, Baltijas valstis saskārušās Baltijas ceļa laikā un pēc tā.

Laikraksts pilnībā atbalsta Ķīnas varu. Nesen laikraksts publiskoja personīgu informāciju par ASV ģenerālkonsulāta Honkongā un Makao politisko padomnieci Džūliju Īdihu.

Honkongā atsākas sadursmes starp policiju un protestētājiem

Honkongā pēc vairākas dienas ilgušā relatīvā miera sestdien atsākušās policijas un protestētāju sadursmes, kārtības sargiem demonstrantu izklīdināšanai pielietojot asaru gāzi ...

gallery icon
64

Igaunijas laikraksts "Postimees" pagājušajā nedēļā publicēja sadarbībā ar Latvijas pētnieciskās žurnālistiskas centru "Re: Baltica" un Lietuvas avīzi "Verslo žinios" tapušu rakstu sēriju par Ķīnas ietekmi. Saistībā ar to Ķīnas vēstniecība Tallinā paziņoja, ka žurnālistiem vajadzētu veicināt abu valstu divpusējās attiecības, nevis sagrozīt patiesību.

Honkongā kopš jūnija turpinās masu protesti pret Pekinas centieniem ierobežot demokrātiju.

Ar svecīšu ceļu pie Brīvības pieminekļa atzīmē Baltijas ceļa 30.gadadienu

gallery icon
15

Bijušajai britu kolonijai Honkongai, kas ir viens no pasaules lielākajiem finanšu centriem, ir autonomas teritorijas statuss, atšķirīga tieslietu sistēma un tās pilsoņiem ir paredzētas plašākas tiesības nekā pārējā komunistu pārvaldītajā Ķīnā. Šādu statusu līdz 2047.gadam jeb 50 gadus pēc atdošanas Ķīnai Honkongai noteic Londonas un Pekinas vienošanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās