foto: AFP/Scanpix
Kims Čenuns esot uzraudzījis jaunas Ziemeļkorejas raķešu palaišanas iekārtas izmēģinājumu
Kims Čenuns ar platu smaidu uz lūpām stāv priekšā raķešu palaišanas iekārtai ar astoņiem riteņiem.
Pasaulē
2019. gada 25. augusts, 09:52

Kims Čenuns esot uzraudzījis jaunas Ziemeļkorejas raķešu palaišanas iekārtas izmēģinājumu

Jauns.lv / LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns uzraudzījis "jaunas superlielas vairāku raķešu palaišanas iekārtas" izmēģinājumu, svētdien vēstīja Ziemeļkorejas valsts mediji.

Nepilna mēneša laikā Ziemeļkoreja ir veikusi jau septiņus raķešu izmēģinājumus.

Ziemeļkoreja no savas austrumu piekrastes sestdien jūrā izšāvusi divas raķetes. Uzskatāms, ka tās bija tuva darbības rādiusa raķetes un nolidoja aptuveni 380 kilometrus.

Kims sacījis, ka "jaunie un daudzsološie" zinātnieki izstrādājuši jauno raķešu palaišanas iekārtu ir "mūsu valsts augstvērtīgs dārgums un bagātība", vēstīja Korejas Centrālā ziņu aģentūra.

Viņš piebildis, ka valstij ir jāturpina attīstīt ieročus, "lai apņēmīgi stātos pretī arvien pieaugošiem naidīgu spēku militārajiem draudiem un spiediena ofensīvai".

Oficiālā laikraksta "Rodong Sinmun" publicētajās fotogrāfijās redzams, kā Kims ar platu smaidu uz lūpām stāv priekšā raķešu palaišanas iekārtai ar astoņiem riteņiem.

Phenjana paziņojusi, ka pašreizējie raķešu izmēģinājumi ir atbilde uz ASV un Dienvidkorejas kopīgajiem militārajiem manevriem, kas ik gadu rada papildus spriedzi abu Koreju attiecībās.

Ziemeļkoreja uzstāj, ka šajās mācībās tiek izmēģināts iebrukums valstī.

Taču ASV un Dienvidkorejas manevri šonedēļ jau beigušies.

Phenjana un Vašingtona šobrīd mēģina atdzīvināt strupceļā nonākušās sarunas par Ziemeļkorejas kodolprogrammu, kuras dēļ pret Ziemeļkoreju noteiktas plašas sankcijas.