foto: REUTERS/SCANPIX
Vecā Berlīnes lidosta varētu pārtapt seksodromā - iebrauc, paņem prostitūtu, aizbrauc
Šādi izskatās Cīrihē, Šveicē, ierīkotā pērkamā seksa iebrauktuve – "Sex drive-in".
Pasaulē
2019. gada 24. augusts, 05:32

Vecā Berlīnes lidosta varētu pārtapt seksodromā - iebrauc, paņem prostitūtu, aizbrauc

Kas Jauns Avīze

Jau 11 gadus slēgtā Tempelhofas lidosta Berlīnē drīzumā varētu uzņemt vīriešus, kas savos auto vēlas saņemt prostitūtu pakalpojumus. Šādu priekšlikumu izteicis Berlīnes apgabala mērs.

Mitte Stefans fon Dasels, kurš pārstāv Zaļo partiju, sola slēgt prostitūcijai par sarkano lukturu rajonu kļuvušo Kūrfirstenštrāsi. Tās iedzīvotāji un uzņēmēji jau gadiem ilgi vēlas aizliegt ielas prostitūciju, bet pašvaldība baidās, ka tad šī nozare pāries pagrīdē un kļūs nekontrolējama. Mērs gan norāda, ka Kūrfirstenštrāsē klienti cenšas pakalpojumu saņemt par tik zemu cenu, ka prostitūtas spiestas apkalpot iespējami vairāk šo prieku pircēju. Lielākā daļa pērkamās mīlas tirgotāju ir no Austrumeiropas.

Fon Dasels risinājumu redz prostitūcijas pārcelšanā uz bijušo lidostu. Viņš iesaka izbūvēt nelielus boksus, kur klienti varēs iebraukt ar saviem auto. Ne visi ir sajūsmā par šo ideju. Berlīniete Sāra Tiba televīzijas kanālam CNN teic, ka prostitūcija vienmēr bijusi neatņemama pilsētas daļa: “Man izskatās, ka to pārceļ uz vietu, kur tā radīs mazāk neērtību bagātajiem. Tad jau lai labāk viņas stāv uz ielas stūra nekā atrodas apstākļos, kur viņas neredzēs. Vīrieši, kuri pie viņām nāca, bija lieliski redzami, tāpēc bija kontroles izjūta. Bet, kad sievietes kļūs neredzamas, tas, iespējams, ietekmēs viņu drošību.”

Berlīnes mēra iecerei līdzīgas seksa garāžas pirmoreiz ierīkoja Utrehtā Nīderlandē 80. gadu vidū. Pēc tam šim piemēram sekoja citas Rietumeiropas pilsētas, 2001. gadā tādu kompleksu uzcēla Ķelnē Vācijā, vēlāk Esenē, Bonnā un Šveicē, Cīrihē. Seksodromos ir ierīkota drošības sistēma, tostarp novērošanas kameras teritorijā un trauksmes poga katrā boksā.