foto: REUTERS/SCANPIX
"Google" atspējo 210 "YouTube" kanālus no Ķīnas "ietekmes operācijas" Honkongā
"YouTube" kanāli augšuplādējuši saturu Ķīnas koordinētā “ietekmes operācijā“ saistībā ar Honkongā notiekošajiem protestiem.
Pasaulē
2019. gada 23. augusts, 08:53

"Google" atspējo 210 "YouTube" kanālus no Ķīnas "ietekmes operācijas" Honkongā

Jauns.lv / LETA

ASV tehnoloģiju uzņēmums "Google" ceturtdien paziņoja, ka ir atspējojis 210 kanālus no savas platformas "YouTube", jo tie augšuplādējuši saturu Ķīnas koordinētā “ietekmes operācijā“ saistībā ar Honkongā notiekošajiem protestiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānija paziņoja, ka šie kanāli tika atspējoti šonedēļ, "kad mēs atklājām, ka kanāli šajā tīklā darbojās koordinētā veidā, augšuplādējot videoierakstus, kas saistīti ar Honkongā notiekošajiem protestiem".

"Šis atklājums bija saskanīgs ar nesenajiem novērojumiem un darbībām, kas saistītas ar Ķīnu un par kurām paziņoja "Facebook" un "Twitter"," bloga paziņojumā informēja "Google" Drošības draudu analīzes gupas direktors Šeins Hantlijs.

"Twitter" un "Facebook" šonedēļ apsūdzēja Ķīnas valdību sociālo mediju kampaņas rīkošanā, lai manipulētu ar sabiedrisko domu pret demokrātijas piekritēju protestiem Honkongā, izmantojot sociālo mediju platformas, kas ir aizliegtas Ķīnā, izņemot Honkongu.

"Google" paziņoja, ka ir konstatējusi "virtuālu privāto tīklu un citu metožu izmantošanu, lai slēptu izcelsmi šiem kontiem un citām darbībām, kas ir saistītas ar koordinētām ietekmes operācijām". Virtuāli privātie tīkli bieži tiek izmantoti, lai apietu ģeogrāfiskus ierobežojumus un cenzūru.